Heerlijke Tikka Masala kip uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Tikka Masala kip zoals je deze kent is natuurlijk heerlijk, maar zodra je Tikka Masala kip uit de Instant Pot maakt wil je nooit meer anders! De kruiden komen heerlijk door in de romige yoghurtsaus, terwijl de kipfilet heerlijk mals blijft. De kip hoeft slechts 8 minuten onder hoge druk bereid te worden.

Sinds ik mijn Instant Pot heb merk ik dat ik weer veel meer uit de Indiaanse keuken maak. Deze gerechten komen meestal het beste uit de verf bij een langere bereidingstijd. Nu heb ik daar doordeweeks, zoals de meesten denk ik, helaas geen tijd voor. Als ik thuis kom van werk heb ik meestal al trek en het is voor mij echt geen optie om pas rond acht of negen uur te gaan eten. De Instant Pot is daarvoor dus echt een uitkomst.

Tikka Masala kip uit de instant pot

Met het marineren, druk opbouwen en daadwerkelijk koken denk ik dat je ongeveer in 30 tot 40 minuten deze Tikka Masala kip op tafel kunt hebben.

Ingrediënten Instant Pot Tikka Masala kip

Voor 3-4 personen

2 kipfilets
5 eetlepels dikke yoghurt
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel citroensap
0.5 eetlepel gemberpoeder

400 gr tomatenblokjes
4 tenen knoflook
0.5 theelepel paprika
0.5 theelepel kurkuma
4 theelepels garam masala
0.5 theelepel cayennepeper
flinke snuf zout

2 eetlepels room

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de yoghurt, eetlepel garam masala, citroensap en gemberpoeder goed door elkaar. Meng de kipfiletblokjes er doorheen en laat die 15 minuten marineren.
  2. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn en plaats deze in je Instant Pot, samen met de tomatenblokjes en kruiden.
  3. Voeg vervolgens de kipfilet blokjes met alle yoghurtmarinade bij de saus in de Instant Pot en roer goed door.
  4. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 8 minuten.
  5. Laat voorzichtig de stoom uit de Instant Pot, ik gebruik hier altijd iets van een houten spatel voor, zodat mijn handen niet te dicht in de buurt van de hete stoom komen.
  6. Druk op SAUTE op de Instant Pot. Als het heet wordt, voeg dan room toe en roer goed door. Laat sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.

Tip: In plaats van Griekse yoghurt en room, kun je ook kokosyoghurt en kokosmelk gebruiken.

Tikka Masala kip

Pin deze Instant Pot Tikka Masala!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant pot tikka masala

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Deze werd niet zo lekker als ik had gehoopt. De garam massala was veel te sterk aanwezig zodat alle andere smaken wegvielen. Ik heb extra yoghurt toegevoegd om hem wat milder te maken, maar dit recept lijkt zeker niet op de tikka massala zoals ik die ken.

    1. Dat is heel jammer om te lezen Jessica, maar dit kan natuurlijk gebeuren. Smaken verschillen, maar ik ben wel een beetje verbaasd dat de Garam Massala zo overheerste. Ik zal nog eens naar mijn recept kijken. Welk merk garam massala heb je gebruikt?

  2. Hoi Mariska,

    Bedankt voor al de recepten! Ik heb vandaag deze Tikka Masala gemaakt en helaas vind ik de garam masala ook erg overheersen waardoor de curry heel bitter smaakt.

    1. Mariska Author says:

      Hi Len, jammer om te horen. Smaken verschillen natuurlijk en ook niet alle garam masala’s zijn het zelfde. Heb je al eens de Indiase Butter Chicken uit de Instant Pot geprobeerd? Die is een stuk milder.

  3. De garam masala die tegelijk met alle kruiden in de pot gaat gehalveerd. Ik vind het erg smaakvol en lekker. Volgende x neem ik kippendijen en wat meer kip zodat er een portie de vriezer in kan.

    1. Mariska Author says:

      Goed idee Diana. Garam Masala kan heel erg verschillen in sterkte dus het is altijd een goed idee, om te ruiken, proeven en aan te passen aan eigen smaak :)!

  4. Als ik de kip en de ingrediënten verdubel moet ik dan ook de tijd verdubbelen?

    1. Mariska Author says:

      Nee dat is niet nodig, je houdt dezelfde tijd aan!

  5. Hoi Mariska, gebruik ik beter Surinaamse of Hindoestaanse garam masala (heb ze beiden in huis).

    Alvast bedankt!

    1. Mariska Author says:

      Liefst Indiase, dus als je die twee hebt zou ik voor Hindoestaanse gaan?

  6. Is Indiase weer anders dan Hindoestaanse? Zo ja, waar haal je die dan?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close