Heerlijke Tikka Masala kip uit de Instant Pot

Instant pot tikka masala
Tikka Masala kip zoals je deze kent is natuurlijk heerlijk, maar zodra je Tikka Masala kip uit de Instant Pot maakt wil je nooit meer anders! De kruiden komen heerlijk door in de romige yoghurtsaus, terwijl de kipfilet heerlijk mals blijft. De kip hoeft slechts 8 minuten onder hoge druk bereid te worden.

Sinds ik mijn Instant Pot heb merk ik dat ik weer veel meer uit de Indiaanse keuken maak. Deze gerechten komen meestal het beste uit de verf bij een langere bereidingstijd. Nu heb ik daar doordeweeks, zoals de meesten denk ik, helaas geen tijd voor. Als ik thuis kom van werk heb ik meestal al trek en het is voor mij echt geen optie om pas rond acht of negen uur te gaan eten. De Instant Pot is daarvoor dus echt een uitkomst.

Tikka Masala kip uit de instant pot

Met het marineren, druk opbouwen en daadwerkelijk koken denk ik dat je ongeveer in 30 tot 40 minuten deze Tikka Masala kip op tafel kunt hebben.

Ingrediënten Tikka Masala kip

Voor 3-4 personen

2 kipfilets
5 eetlepels dikke yoghurt
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel citroensap
0.5 eetlepel gemberpoeder

400 gr tomatenblokjes
4 tenen knoflook
0.5 theelepel paprika
0.5 theelepel kurkuma
4 theelepels garam masala
0.5 theelepel cayennepeper
flinke snuf zout

2 eetlepels room

Instant Pot Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de yoghurt, eetlepel garam masala, citroensap en gemberpoeder goed door elkaar. Meng de kipfiletblokjes er doorheen en laat die 15 minuten marineren.
  2. Snijd of pers de teentjes knoflook fijn en plaats deze in je Instant Pot, samen met de tomatenblokjes en kruiden.
  3. Voeg vervolgens de kipfilet blokjes met alle yoghurtmarinade bij de saus in de Instant Pot en roer goed door.
  4. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 8 minuten.
  5. Laat voorzichtig de stoom uit de Instant Pot, ik gebruik hier altijd iets van een houten spatel voor, zodat mijn handen niet te dicht in de buurt van de hete stoom komen.
  6. Druk op SAUTE op de Instant Pot. Als het heet wordt, voeg dan room toe en roer goed door. Laat sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.

Tip: In plaats van Griekse yoghurt en room, kun je ook kokosyoghurt en kokosmelk gebruiken.

Tikka Masala kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *