Tinto de Verano zomercocktail

Spaanse Cocktail Tinto de Verano

Tinto de verano betekent zoiets als  “Zomerse rode wijn” in het Spaans en is een daar een zeer populair drankje. In tegenstelling tot andere Spaanse producten zoals Serano ham en paella, is dit drankje in Nederland nog vrij onbekend. Zonde, want het is een heerlijke zomerse cocktail die je super simpel zelf kan maken.

Ik ontdekte Tinto de verano ook per toeval in Madrid toen ik weer eens wat nieuws wilde proberen van de kaart. Dat is niet altijd een succes, maar dit is sindsdien een favoriet bij mij en mijn vrienden.  Het drinkt heerlijk weg op een warme dag en doet het dan ook goed op bbq’s en feestjes. Het is super makkelijk te maken in grote hoeveelheden. Zet een karaf neer op tafel en mensen gaan het vanzelf proberen. Ik kan je beloven dat ze binnen de kortste keren je naar het recept zullen vragen…

Dit drankje is ook een goede manier om rode wijn te leren drinken. Zelfs mensen die geen rode wijn “lusten”, vinden Tinto de verano vaak wel lekker. Na een flink aantal van deze drankjes, leer je waarschijnlijk ook gewone rode wijn waarderen. Er zijn verschillende manieren om dit drankje te maken, maar dit is mijn manier:

Benodigdheden Tinto de verano

Rode wijn
7-up
Citroen
Ijsblokjes

Bereiding Tinto de verano

De bereiding is echt super simpel.

  1. Mix even veel rode wijn met 7-up. Roer het goed door.
  2. Vul een glas met flink wat ijsblokjes en schijfjes citroen en vul het aan met je Tinto de Verano.

That’s it, super simpel toch? Mocht je met echt beginnende rode wijn drinkers te maken hebben kan je ook gaan voor 1/3 rode wijn op 2/3 7-up. Mocht je niet zo van zoet houden, dan kun je 7-up vervangen met ferrier of spa rood, het is dan wel zo lekker om er wat extra citroensap bij te doen.

Join the Conversation

  1. Lesley says:

    Ik lust geen rode wijn maar dit klinkt toch wel aantrekkelijk 🙂 Moet het maar eens gaan proberen denk ik! hihi!

    1. Mariska Author says:

      Gewoon proberen, maar dan met wat extra 7-up 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close