Tips om heerlijk vegetarisch te gourmetten!

Deel met vrienden en familie

Gourmetten doen we maar al te graag in Nederland. Het is lekker makkelijk, je kunt veel voorbereiden en met z’n allen aan tafel grillen heeft toch wel iets gezelligs. Vaak wordt het een groot vleesfestijn, maar dit is echt niet nodig. Vandaag mijn tips voor een heerlijke avond vegetarisch gourmetten!

Gourmetgerechten

Pannenkoeken
Pannenkoeken zijn altijd een feestje. Maak een simpel beslag of gebruik een kant-en-klaar optie. Pannenkoeken kunnen lekker hartig gemaakt worden. Stukjes paprika, geraspte kaas, courgette blokjes en bijvoorbeeld stukjes champignon. Je kunt ook de zoete kant op gaan met bijvoorbeeld stukjes ananas, appel, rozijntjes of blauwe bessen!

Mini pizza’s
Pizza’s zijn lekker en simpel. Met pizzadeeg, tomatensaus, wat geraspte kaas en wat blokjes groente kun je als een echte pizzabakker aan de slag op je gourmet stel. Ben je niet zo van het zelf deeg maken? Koop dan gewoon kant-en-klaar deeg (ik ben fan van Tante Fanny) en snijd daar kleine rondjes of driehoekjes uit. Een ander leuk idee is het gebruik van kleine mini wraps als pizza bodem.

Paddenstoelen
Altijd lekker. Ga voor een feestelijke gelegenheid eens voor een andere paddenstoel dan de standaard champignon.

Frittata’s
Vul je gourmetpannetje met wat los geklopt ei en wat lekkere groentes. Even onder de grill en hoppa, je hebt je eigen mini frittata. Ook lekker met stukjes voorgekookte (zoete)aardappel.

Falafel
Dit doet het altijd goed als vleesvervanger. Lekker als balletjes, maar ook als kleine burgertjes!

Gebakken kaas
Kaas kan op verschillende manieren ingezet worden bij een gourmet zonder vlees. Bijvoorbeeld als topping bovenop groente of een omelet, maar je kunt ook heel lekker zelf kaas grillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat Camembert met rode vruchten in het bakje of een stuk Halloumi op de grill?!

Plakjes Groente
Een beetje een inkoppertje natuurlijk, maar hij moet genoemd worden. Zelf ben ik erg fan van paprika, pompoen, aubergine, courgette, groene asperges en stukjes voorgekookte (zoete) aardappel. Zorg voor lekkere soorten olie die je van tevoren ‘infused’ hebt met kruiden en knoflook, voor een extra lekker smaakje!

Ei
Lekker omeletjes maken. Ook heel leuk: kleine kwarteleitjes.

Bijgerechten

Of de lekkere vegetarische opties voor op het gourmetstel nog niet genoeg zijn, kun je ook helemaal los gaan met de bijgerechten.

Salade
Met een salade kun je alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met linzen en kikkererwten of met bietjes en geitenkaas?

Brood met dips
Net als bij BBQ-en zijn de meeste van ons gek op brood met dips bij het gourmetten. Je kunt een lekker brood bij de bakker kopen, gaan voor een afbakvariant of lekker zelf aan de slag gaan met brood! Een simpele optie is een soda-brood, dat niet hoeft te rijzen of een no-knead brood, dat je ‘s nachts laat rijzen en je niet hoeft te kneden!

Kleine wraps
Wil je eens wat anders dan brood? Neem dan kleine wraps om je gegrilde groentes met wat saus (en kaas!) in te wikkelen.

Lekkere sauzen
Wat is een gourmet zonder saus? Zelf ben ik gek op saté-, knoflook- en peperroomsaus, pesto, hummus en natuurlijk aioli!

Heb jij nog leuke en lekkere tips voor een vegetarisch gourmet? Deel ze hieronder dan gerust met!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Voor vele mensen is dit echt ideaal, goed dat je dit gedeeld hebt!

    1. Voor elkaar wat doen daar draait kerst wel een beetje om toch?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close