Tiramisu IJstaart

Deel met vrienden en familie

Tiramisu IJstaart is altijd een succes. Al het lekkere van tiramisu, het geliefde Italiaanse toetje, maar dan in de vorm van een ijsje. De combinatie van koffie, vanille en cacao doet het altijd goed, ook als het ijs- en ijskoud is!

Meer kerstrecepten? Kijken dan zeker eens op onze pagina Kerstrecepten voor een feestelijk 2023.

Tiramisu IJstaart

Dit jaar is het thema van één van de kerstetentjes van mijzelf Italiaans! Natuurlijk kan ik kiezen voor een traditionele Tiramisu, maar zelf wilde ik eens wat anders proberen. Laten we in de familie nou net een hoop ijsliefhebbers hebben… het idee voor een tiramisu ijstaart was geboren! We maken het onszelf makkelijk door vanille- en koffie-ijs uit de winkel te namen. Mocht je in (de buurt van) Amsterdam zijn, dan kan ik je het ijs van Massimo Gelato echt aanraden. 

Naast ijs vind je in dit recept natuurlijk ook koffie, likeur en lange vingers. Liever geen alcohol? Gebruik dan gewoon koffie, je kunt zelfs decaf koffie gebruiken of de koffie helemaal vervangen door chocolademelk.

Tiramisu ijstaart makkelijk kerst dessert
zijkant tiramisu ijstaart

Wie is er nou niet gek op Tiramisu?

Wij zijn in ieder geval gek op tiramisu. Jij waarschijnlijk ook, want het zijn onze best lopende toetjesrecepten. Eerder kwamen we al met: 

Tiramisu IJstaart

Tiramisu IJstaart is altijd een succes. Al het lekkere van tiramisu, het geliefde Italiaanse toetje, maar dan in de vorm van een ijsje. De combinatie van koffie, vanille en cacao doet het altijd goed, ook als het ijs- en ijskoud is!
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de vriezer 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 500 gr koffie-ijs
  • 500 gr vanille-ijs
  • 60 ml koffie-likeur
  • 2 shotjes espresso afgekoeld
  • 1 pak lange vingers
  • 1 eetlepel cacao

Instructies

  • Haal je ijs uit de vriezer en laat 10-15 minuten buiten de koelkast zacht worden. Bedek ondertussen je cakevorm met bakpapier.
  • Meng de espresso met de koffielikeur en schenk ik een schaal waar we de lange vingers in kunnen dippen.
  • Neem je koffie-ijs en schep deze in een schaal. Prak met twee vorken, tot je een structuur hebt van dik softijs. Verdeel dit over de bodem van je cakeblik.
  • Dip lange vingers in de koffie en druk deze zachtjes bovenop het ijs.
  • Herhaal dit met het vanille-ijs (ook eerst prakken dus!) en nog een laag met in koffie gedipte lange vingers.
  • Dek af met wat plasticfolie en zet terug in de vriezer om op te stijven/vriezen.
  • Vlak voor serveren bestuiven we de bovenkant van de tiramisu-ijscake met cacao.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, toetje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: ijs, ijstaart, tiramisu

Pin dit recept voor Tiramisu IJstaart!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Tiramisu ijstaart als feestelijk dessert

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close