Tiramisu zonder alcohol en eieren

Deel met vrienden en familie

Een super simpel recept voor tiramisu, zonder alcohol en eieren, maar die natuurlijk nog steeds heel erg lekker smaakt. Zo kan toch nog iedereen genieten van dit Italiaanse feestje. Een ideaal dessert voor bijvoorbeeld met Kerst, maar eigenlijk doet tiramisu het hele jaar het wel goed.

Tiramisu zonder alcohol en eieren

Deze tiramisu is dus geschikt voor iedereen die wel gek is op dit Italiaanse toetje, maar bijvoorbeeld zwanger is, geen alcohol drinkt of het idee van rauwe eieren in een toetje gewoon heel erg onprettig vindt. Het recept bevat nog wel room en mascarpone en is daarom niet geschikt voor veganisten. En ook in lange vingers zit ei, dus wanneer je daar een allergie voor hebt, kun je deze beter vervangen door bijvoorbeeld speculaasjes.

Recept Tiramisu zonder alcohol en eieren

Klassieker met een twist

Behalve het ontbreken van alcohol en eieren, heeft dit recept nog een kleine twist op het origineel, namelijk extra chocolade. Het idee komt van een recept van Heston Blumenthal en het beviel mij zo goed, dat ik het nu altijd verwerk in mijn tiramisu. Het geeft net die extra touch met een lekker knapperig laagje. Beetje net zoals in zo’n ouderwetse langwerpige ijstaart. Mocht je dit geen lekker idee vinden, wat ik met haast niet voor kan stellen;), dan kun je de stap gewoon overslaan in het recept.

 

Tiramisu zonder alcohol of eieren

Een super simpel recept voor tiramisu, zonder alcohol en eieren, maar die natuurlijk nog steeds heel erg lekker smaakt. Een ideaal dessert!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Opstijven in de koelkast 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Kookgerei

  • vorm/schaal
  • Bakpapier
  • Plasticfolie

Ingrediënten

  • 200 gr mascarpone
  • 1 theelepel vanille extract (of inhoud van 1 peul)
  • 200 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 pak lange vingers
  • 1 a 2 koppen espresso
  • 2 eetlepels cacao

Optioneel

  • 100 gr pure chocolade

Instructies

  • Klop de mascarpone samen met de vanille goed los.
    200 gr mascarpone, 1 theelepel vanille extract
  • Klop vervolgens in een andere kom de slagroom samen met de poedersuiker stijf. Het makkelijkste gaat dit met een elektrische mixer, maar met wat spierballen lukt het ook wel met een garde. Spatel de los geklopte mascarpone rustig door de slagroom heen.
    200 ml slagroom, 50 g poedersuiker
  • Bekleed je vorm of schaal met bakpapier of plasticfolie. Smeer een dun laagje van je roommengsel op de bodem van de vorm.
  • Doop de lange vingers één voor één in de koffie en plaats ze bovenop de room. Lekker dicht bij elkaar, het mag best knus worden.
    1 pak lange vingers, 1 a 2 koppen espresso
  • (optionele stap) Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel de helft over je lange vingers in de vorm.
    100 gr pure chocolade
  • Smeer de helft van je overgebleven room bovenop de lange vingers.  En herhaal de stappen: lange vingers dopen, chocolade, room.
  • Plaats de tiramisu een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
  • Maak de tiramisu af met een dun laagje gezeefde cacao en snijd hem in plakken.
    2 eetlepels cacao
Auteur: Mariska
Gang: Dessert
Keuken: Italiaans
Trefwoord: alcoholvrij, IJskoffie, tiramisu, toetje, zoet

Pin deze Tiramisu zonder alcohol en eieren!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Tiramisu zonder alcohol en eieren

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. mmm ik hou echt van tiramisu maar deze variant kende ik nog niet
    wil ik wel eens proberen

    liefs
    Karlien

  2. Jaaaa! Hier was ik naar opzoek! Ik ben niet zo’n fan van eieren en zeker niet van rauwe eieren maar wel van tiramisu, dus tijd om de keuken in te duiken 😉

    1. Komt dat even goed uit! Ben heel benieuwd hoe je het zal vinden.

      1. Wat een zaligheid ! I love it ! Altijd al fan geweest van Tiramisu Zonder alcohol en Zonder rauwe eieren /

  3. Mariëlle says:

    Oooh dit klinkt goed, deze ga ik onthouden hoor! Ik heb wel weer zin in een lekkere portie! (ja het is nog ochtend…)

    1. Gelukkig is het alcoholvrij dus dan kan het best in de ochtend toch 😉 ?

  4. Wel een heel goed idee! En het is ook wel een tikkeltje simpeler dan heel dat klop, klop gedoe.

  5. Ha Mariska,
    Het recept is NIET geheel zonder ei, lange vingers zijn namelijk van eieren gemaakt :(. Balen want mijn kindje (met ei allergie) had hier wel zin in. Ga nu maar voor de speculaasjes i.p.v. lange vingers!

    1. Kyra je hebt helemaal gelijk. Op deze manier had ik hem helemaal zelf niet bekeken, ik ging er meer in met de insteek de rauwe eieren en alcohol uit de tiramisu te halen. Ik heb daar niet bij bedacht dat er natuurlijk ook mensen zijn de helemaal geen ei eten zijn zonder dat ze veganistisch zijn.

  6. tijdje geleden gemaakt en beviel uitstekend. Staat nu op het kerstmenu als toetje, ook fijn dat alle kleintjes mee kunnen smullen!

    1. maartje koopman says:

      Ons toetje voor vanavond, eerste kerstdag 2020. Wij eten simpel en lekker en dit is ons heerlijke nagerecht.

      1. Eet smakelijk vanavond Maartje, fijne kerst!

  7. Ik heb een ei allergie. Maar lange vingers zit vol eieren . Dus dit is geen tiramisu zonder ei.

    1. Hi Jannie, eerder wees Kyra mij daar ook al op. Ik heb het recept nu aangepast, zodat dit duidelijker is.
      Dank je wel!

  8. Hoi! Kan ik deze ook al een dag van tevoren maken? Lijkt me wel.. maar dacht vraag het even voor de zekerheid. Hij lijkt me heerlijk!!

    1. Zeer zeker! Doet de tiramisu juist goed, kunnen alle smaken goed intrekken en rusten!

  9. Waarom zit er normaal ei in de tiramizu?

    1. Eigeel voor de romigheid en het wit voor de luchtigheid

  10. Heyy, voor hoeveel personen is deze tiramisu? Ik wil een soortgelijke versie maken voor een enorme groep dus is het handig om te weten hoeveel porties dit recept is. Alvast bedankt x

    1. Ik zou zeggen 4 tot 6 porties

  11. Hi Mariska, heerlijk dit recept! Tot hoeveel dagen van te voren kun je dit maken denk je? Bv al vrijdagochtend als je het zondagavond wilt eten?

    1. Dat moet kunnen, mits goed verpakt en gekoeld. Zou wel de cacao laag pas zondag doen

  12. Lijkt me een heerlijk recept! Kan dit ook al een dag van te voren worden gemaakt, of geen ervaring mee?

    1. Mariska Author says:

      Ja dat kan juist erg goed!

  13. Nu dat ik zwanger ben mag ik natuurlijk niets van rauwe eieren en alcohol nemen.

    Maar dit smaakt exact hetzelfde als je het originele recept zou maken en kan mijn obsessie nu voor Tiramisu gewoon lekker verder 😍

    Smul smul..

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close