Verwen jezelf met een klassiek wintergerecht: Tiroler Gröstl. Dit Wintersportgerecht met gebakken aardappel, spek en ui uit de Oostenrijkse keuken biedt een heerlijke en makkelijke maaltijdoptie voor drukke dagen. Het gerecht is snel te bereiden en met gebakken aardappels, spek en ui is het ook echt comfort food. Heb jij al heimwee naar de wintersport?
Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl is een traditioneel Oostenrijks gerecht uit de Tiroler Alpen. Oorspronkelijk om restjes op te maken, maar inmiddels is het een geliefde klassieker. Het gerecht bestaat uit gebakken aardappelen, spek en uien, vaak geserveerd met een spiegelei.
Er bestaan veel variaties: de een gebruikt bieslook, de ander dille. Soms worden er paddenstoelen toegevoegd, maar dat hoeft niet. Omdat het gerecht draait om restjes, kun je het makkelijk aanpassen naar wat je in huis hebt. Een officieel recept voor tiroler gröstl is er dus niet. Zelf vinden wij de combinatie met paprika heerlijk!
Wintersportgerecht met gebakken aardappel, spek en ui
Als je weleens op wintersport bent geweest, is de kans groot dat je Tiroler Gröstl kent. Het is een stevige maaltijd die perfect is na een dag op de piste, of als lunch halverwege de dag. De combinatie van aardappel, spek en ui zorgt voor een vullend en hartig gerecht.Voor thuis hebben we de porties iets kleiner gehouden dan in de berghutten, zodat het ook op een gewone dag goed past.
Een stukje Oostenrijkse keuken
Zoals de naam al doet vermoeden, komt Tiroler Gröstl uit Oostenrijk. Ben je fan van de Oostenrijkse keuken? Dan moet je deze klassiekers ook eens proberen:
Pin dit recept Tiroler Gröstl!
Wil je dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest-borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar vind je het recept ook makkelijk terug.