Tjap Tjoy is een heerlijk simpel gerecht, met veel groente, bekend van de afhaal-Chinees. Eenvoudig te maken en makkelijk binnen 30 minuten op tafel. Je kan Tjap Tjoy zo eten, maar het is natuurlijk ook heel lekker met rijst of noedels. Wij gaan voor een Tjap Tjoy met kip, maar we geven je ook opties om lekker te variëren, met allemaal ingrediënten die je makkelijk in de supermarkt kan krijgen.
Tjap Tjoy van de Chinees
Tjap Tjoy is een gerecht uit de Chinese Keuken dat vooral uit gemengde groente bestaat. Het ligt niet vast welke soorten groente dit zijn, je kunt er dus heel goed mee variëren. Tjap betekent ‘gemengd’ en Tjoy betekent ‘groente’. Gemengde groenten dus. In Nederland eten we er graag vlees of vis bij en dit recept is dan ook geïnspireerd op de versie die je bij de afhaal-Chinees. Authentiek? Nee, dat niet.
Om de kenmerkende smaak goed te pakken te krijgen, gebruiken we een heel klein beetje vetsin (smaakversterker). Wil je dit liever niet toevoegen aan je gerecht? Dan kun je dit gerust weglaten.
Tjap Tjoy met Kip
Tjap Tjoy kun je met kip, rundvlees, garnalen, tofu of alleen groente bestellen bij de Chinees. Tijdens een kort onderzoek bleek snel dat Tjap Tjoy met kip het populairst is in Nederland. Is één van de anderen jouw favoriet? Kies gerust wat jij lekker vindt.
Andere afhaalklassiekers van de Chinees
Krijg je van dit recept zin in nog meer afhaalklassiekers van de Chinees? Met deze eenvoudige recepten maak jij ze heel makkelijk thuis:
- Bami zoals van de Chinees
- Chinese loempia zelf maken, zoals van de afhaal
- Afhaalklassieker Foe Yong Hai
- Chinese Nasi met Char Siu lapjes
- Chinese tomatensoep (vegetarische versie)
Te waterig geworden?
Is je gerecht te waterig geworden? Dit kan gebeuren doordat je groenten hebt gebruikt die veel vocht loslaten. Geen probleem. Giet je Tjap Tjoy af en doe de saus terug in de pan of wok. Verwarm dit tot het begint te borrelen. Meng 1 theelepel maizena met een scheutje koud water tot een papje en roer dit door de saus. Laat de saus borrelen tot deze dikker wordt, en giet deze dan terug over de groenten.
Pin dit recept voor Tjap Tjoy zoals bij de Chinees!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.