Toastjes met zalmmousse (perfecte amuse)

Toastjes met zalmmousse
Toastjes met zalmmousse zijn super makkelijk en vooral snel te maken; binnen 10 minuten kunnen ze op tafel staan. En ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze smaken ook nog eens heerlijk! Ideaal als amuse of borrelhapje, zeker als je niet lang in de keuken wilt staan.

Uiteraard doet dit recept het ook heel erg goed met Pasen en tijdens feestjes en partijen. Je kunt het makkelijk van tevoren maken, door alvast de zalmmousse te maken. Je hoeft de toastjes dan alleen nog maar op te spuiten, vlak voordat je ze serveert.
amuse met zalmmousse

Ingrediënten toastjes met zalmmousse

100 gr gerookte zalm van goede kwaliteit
75 gr roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) of mascarpone
1 tot 2 theelepels citroensap
vers gemalen peper
toastjes, blini’s of poffertjes

Optionele extra’s: dille, kaviaar, zalmeitjes en/of zeewierkaviaar

Bereiding

  1. Pureer de zalm, roomkaas, citroensap en wat peper tot een mousse. Het pureren gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar je kunt ook de staafmixer gebruiken.
  2. Proef en voeg eventueel nog wat dille, peper en/of citroen toe.
  3. Schep de mousse in een spuitzakje voor het mooiste resultaat. Je kunt ook een ziplock zakje gebruiken waar je het puntje van afknipt.
  4. Schep of spuit de zalmmousse op de toastjes of blini’s. Versier met wat dille en zalmeitjes of kaviaar!

Tip: Wil je liever een koolhydraatarm hapje, gebruik dan eieren in plaats van toastjes. Verwijder het eigeel en schep de zalmmousse er in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *