Tofu scramble is een vegan alternatief voor ei, roerei om precies te zijn. Naast kruiden gebruiken we ook een geheime saus om het gerecht genoeg smaak te geven. In het Engels heet roerei ‘scrambled eggs’ en daar komt dus ook de term ‘tofu scramble’ vandaan. Je eet de scramble net als een gewoon eitje, in mijn geval op een heerlijke bruine boterham met (vegan)mayo, Sriracha en bieslook. Het resultaat is zo lekker, dat ook wanneer je niet altijd vegan eet, je hiervan zult genieten!
Tofu Scramble die niet droog is
Voor deze tofu scramble maken we dus gebruik van een geheime saus. In veel recepten voor vegan roerei wordt alleen tofu met kurkuma en wat zout gebruikt. In dat geval krijg je wat hardere stukjes, terwijl roerei juist lekker zacht en wolkig is. Dat lossen wij op door wat yoghurt toe te voegen aan de saus.
Over kurkuma gesproken: wees daar zuinig mee. In dit recept gebruiken we het alleen voor de kleur. Als je teveel gebruikt, ga je dit ook proeven in het eindresultaat!
Welke tofu gebruik je voor vegan roerei?
Tofu komt in verschillende mate van stevigheid, van grofweg zacht (silken) tot superstevig (super firm). Voor lekkere vegan roerei gebruik je ‘firm’ tofu. Niet extra firm, dan wordt het resultaat te droog. Helaas wordt er in de Nederlandse supermarkt niet altijd aangegeven met wat voor soort tofu je te maken hebt. Heel onhandig, van de AH werkt deze tofu prima. Een andere optie is natuurlijk om naar een Aziatische supermarkt of toko te gaan. Als het er niet duidelijk op staat, kunnen ze je daar zeker helpen bij het vinden van de juiste tofu.
Pin deze Tofu scramble (vegan ei recept)
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.