Tofu uit de Airfryer

Deel met vrienden en familie

Heerlijke, knapperige tofu uit de airfryer. Minder gedoe dan bakken in olie en een stuk knapperiger en sneller klaar dan uit de oven. Sinds ik tofu in de airfryer maak, krijg ik steeds vaker zin om tofu te bereiden!

Tofu uit de Airfryer

Voordat je begint met het airfryer gedeelte van dit tofu-recept, is het extra lekker als je het vocht uit de tofu perst. Je kunt hiervoor een tofu-pers gebruiken, maar het werkt ook prima met wat keukenpapier en iets zwaars, zoals een dikke snijplank en een paar blikken bonen.

Het lekkerst wordt het als je extra firm of firm tofu gebruikt. Kun je dit niet vinden of staat het er niet op, dan kun je ook ‘gewone’ tofu gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je geen silken tofu (of zachte tofu) gebruikt. Dit is heerlijk voor in je miso soep of vegan chocolademousse van tofu, maar niet geschikt voor in de airfryer. 

Tofu bereiden

Oké, je hebt je tofu uit de airfryer gehaald, en nu? Nou, je kunt het zo opsnacken (gebeurt hier vaak ongepland), toevoegen aan je salade, of als onderdeel maken van een rijstmaaltijd. Bij dat laatste maak ik vaak een lekkere sticky saus, die ik verwarm in een koekenpan en waar ik de knapperige tofu nog even doorheen wentel.

Bij de eerste opties is het het lekkerst om de tofu van tevoren al te kruiden. Bij de laatste kun je de tofu beter naturel kruiden (bijvoorbeeld alleen zout en peper), aangezien de saus al veel smaak zal toevoegen. 

Crispy Tofu uit de Airfryer

Heerlijke, knapperige tofu uit de airfryer. Minder gedoe dan bakken in olie en een stuk knapperiger en sneller klaar dan uit de oven. Sinds ik tofu in de airfryer maak, krijg ik steeds vaker zin om tofu te bereiden!
Servings 2 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • 1 blok tofu
  • 1 snuf zout
  • kruiden naar keuze
  • 1 theelepel maizena
  • neutrale olie makkelijkste is olie in spray-vorm, anders kun je de tofu inkwasten met olie.

Instructions

  • Giet het vocht van de tofu af en wikkel in keukenpapier. Leg hier een plank en wat gewicht op en laat zo 15 minuten uitlekken.
    1 blok tofu
  • Snijd je tofu in blokjes en bestrooi met zout en eventueel kruiden naar keuze. Voeg maizena toe en schud dit heen en weer, tot alles bedekt is.
    1 snuf zout, kruiden naar keuze, 1 theelepel maizena
  • Verwarm je airfryer voor op 205 graden en spray je mandje en tofu in met een laagje olie.
    neutrale olie
  • Bak in 10 minuten knapperig, schud op de helft goed om.
Author: Mariska
Calories: 22kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer, tofu

Nutrition

Calorieën: 22kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 0.05g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Sodium: 19mg | Potassium: 0.03mg | Fiber: 0.01g | Calcium: 1mg | Iron: 0.01mg

Pin dit recept voor Crispy Tofu uit de Airfryer!

Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.
Crispy Tofu uit de Airfryer

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close