Heerlijke, knapperige tofu uit de airfryer. Minder gedoe dan bakken in olie en een stuk knapperiger en sneller klaar dan uit de oven. Sinds ik tofu in de airfryer maak, krijg ik steeds vaker zin om tofu te bereiden!
Tofu uit de Airfryer
Voordat je begint met het airfryer gedeelte van dit tofu-recept, is het extra lekker als je het vocht uit de tofu perst. Je kunt hiervoor een tofu-pers gebruiken, maar het werkt ook prima met wat keukenpapier en iets zwaars, zoals een dikke snijplank en een paar blikken bonen.
Het lekkerst wordt het als je extra firm of firm tofu gebruikt. Kun je dit niet vinden of staat het er niet op, dan kun je ook ‘gewone’ tofu gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat je geen silken tofu (of zachte tofu) gebruikt. Dit is heerlijk voor in je miso soep of vegan chocolademousse van tofu, maar niet geschikt voor in de airfryer.
Tofu bereiden
Oké, je hebt je tofu uit de airfryer gehaald, en nu? Nou, je kunt het zo opsnacken (gebeurt hier vaak ongepland), toevoegen aan je salade, of als onderdeel maken van een rijstmaaltijd. Bij dat laatste maak ik vaak een lekkere sticky saus, die ik verwarm in een koekenpan en waar ik de knapperige tofu nog even doorheen wentel.
Bij de eerste opties is het het lekkerst om de tofu van tevoren al te kruiden. Bij de laatste kun je de tofu beter naturel kruiden (bijvoorbeeld alleen zout en peper), aangezien de saus al veel smaak zal toevoegen.
Pin dit recept voor Crispy Tofu uit de Airfryer!
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.