Tom Kha Gai (ต้มข่าไก่) is een heerlijke Thaise kokossoep met kip. Makkelijk te maken en in tegenstelling tot de meeste Thaise gerechten, niet super pittig. Wel is het super snel klaar, zoals de meeste Thaise gerechten ;).
Tom Kha Gai (Thaise kokossoep met kip)
De ‘kha’ in Tom Kha Gai staat voor galangal. Galangal (ook wel laos of Thaise gember) is in Nederland een nog niet heel bekend ingrediënt, toch is het makkelijk te verkrijgen in de meeste toko’s (al dan niet in de vriezer). Het lijkt erg op gember en in veel recepten wordt galangal vervangen door gember. Dit kan op zich ook in deze soep, hij zal nog steeds lekker worden, maar wil je echt de authentieke smaak van Tom Kha Gai? Dan zou ik toch aanraden om galangal te gebruiken!
Gai staat overigens voor kip! Mocht je nieuwsgierig zijn naar de Thaise keuken dan hebben we nog veel meer recepten voor je zoals bijvoorbeeld:
- Thaise groene curry met authentieke ingrediënten
- Echte Pad Thai zoals in Thailand
- Thaise rode currypasta
Nog een paar tips…
De kaffir lime blaadjes en galangal stukjes uit de soep zijn niet daadwerkelijk om op te eten, maar alleen om smaak af te geven. Laat de soep niet te hard koken, roer zoveel mogelijk dezelfde kant op en voeg het limoensap echt pas toe, nadat je de pan van de warmtebron hebt gehaald. Dit alles vermindert de kans aanzienlijk dat je kokosmelk gaat schiften. Als je kokosmelk toch is gaan schiften hoef je echt niet de Tom Kha Gai weg te gooien, het zal nog steeds lekker smaken.
Pin deze Tom Kha Gai!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.