Tomaten Orzo met Burrata

Deel met vrienden en familie

Geniet van deze romige Tomaten Orzo met Burrata, een perfect snel recept voor een drukke avond! Dit gerecht met orzo combineert de frisheid van tomaten met de zachte, romige textuur van burrata. Binnen 30 minuten zet jij deze fantastische maaltijd op tafel. Vol van smaak, snel maar en ook nog eens vegatarisch.

Simpele Orzo met tomaat 

Deze orzo met tomaat en burrata is perfect voor drukke, doordeweekse dagen. Het gerecht staat in een mum van tijd op tafel, vereist slechts een paar ingrediënten en wordt volledig in één pan bereid – minder afwas dus! Bovendien is het een gerecht waar echt iedereen van smult!

Simpele orzo met tomaten en burrata
Tomaten Orzo gemaakt naar simpel orzo recept

Tomaten Orzo maken

Misschien zegt orzo je niets, en dat is niet zo gek. Het is een pastasoort die qua vorm sterk lijkt op rijst en daarom ook wel ‘riso’ wordt genoemd. Je kookt het op dezelfde manier als gewone pasta, en wij zijn er dol op! Tegenwoordig kun je orzo zelfs in een volkoren variant vinden. Net als bij veel klassieke Italiaanse pastagerechten is tomaat een perfecte match met orzo. In onze tomaten orzo combineren we de rijke smaak van tomatenpuree met het zachte, zoete karakter van tomaten frito. Voeg gerust wat verse kerstomaatjes toe voor extra frisheid!

Tomaten Orzo en simpele pasta maaltijd met riso en tomaten

Meer recepten met orzo 

Bij Flying Foodie zijn we gek op orzo en deze versie met tomaten en burrata is dan ook zeker niet ons eerste recept. Eerder maakten we bijvoorbeeld al: 

Mocht je op zoek zijn naar een andere smaakcombinatie met orzo, laat het ons zeker weten in de comments!

Tomaten Orzo met Burrata

Geniet van deze romige Tomaten Orzo met Burrata, een perfect snel recept voor een drukke avond! Dit gerecht met orzo combineert de frisheid van tomaten met de zachte, romige textuur van burrata. Binnen 30 minuten zet jij deze fantastische maaltijd op tafel. Vol van smaak, snel maar en ook nog eens vegatarisch.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 180 gr orzo
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 ml tomaten frito
  • 1 à 2 bollen burrata
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
    1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, gevolgd door de knoflook. Bak daarna kort de tomatenpuree mee, samen met de Italiaanse kruiden.
    1 eetlepel tomatenpuree, 0.5 theelepel Italiaanse kruiden, olijfolie
  • Voeg de orzo toe en roer goed door.
    180 gr orzo
  • Roer de bouillon en frito er doorheen en breng aan de kook. Laat daarna zachtjes pruttelen tot de orzo gaar is, meestal 10 minuten.
    500 ml groentebouillon, 150 ml tomaten frito
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de burrata die je voorzichtig openscheurt met je handen!
    1 à 2 bollen burrata, zout, peper
Auteur: Mariska
calorieën: 198kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mediterraans
Trefwoord: kerst vegetarisch, orzo, pasta, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 198kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 7g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.3g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 695mg | Potassium: 276mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 459IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Tomaten Orzo met Burrata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Tomaten Orzo

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close