Tomatensoep met garnalen en kokos

Deel met vrienden en familie

Tomatensoep kan het hele jaar door! Met de toevoeging van wat garnalen en kokosmelk haal je dit gerecht helemaal uit de winterse sferen, zo het voorjaar en de zomer in.

Tomatensoep met garnalen en kokos

Laatst vertelde een vriendin dat ze tomatensoep met garnalen ging maken. Dit leek mij ook wel lekker, maar alleen tomaat met garnaal vond ik te simpel. Na wat staren in mijn voorraadkast besloot ik het te combineren met kokosmelk; ik zit sowieso in een Aziatische vibe de laatste tijd. Het resultaat was beter dan verwacht: de kokosmelk geeft de tomatensoep een heerlijk zacht karakter, met een heel klein vleugje tropen.

Koolhydraatarm of toch liever niet?

Deze soep is koolhydraatarm, maar je kunt het makkelijk steviger maken door bijvoorbeeld rijst, quinoa of bijvoorbeeld parelcouscous toe te voegen.

Tomatensoep met garnalen en kokos

Gek op tomatensoep? Probeer dan ook eens onze Chinese tomatensoep.

Tomatensoep met garnalen en kokos

Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 430 ml gezeefde tomaten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik water
  • cayennepeper
  • bakje grote gepelde garnalen
  • zout
  • olie

optionele extra’s:

  • quinoa rijst of parelcouscous
  • verse groene kruiden

Instructies

  • Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Fruit de ui in een soeppan met een lepel olie, tot de ui mooi zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Ik gebruik in dit geval kokosolie, dat combineert lekker met de kokosmelk die we straks gaan toevoegen. Begint je ui aan te bakken voordat deze zacht is? Voeg dan een klein scheutje water toe.
  • Voeg gezeefde tomaten, kokosmelk en water toe. Gebruik het blik van de kokosmelk om je water af te meten. Roer goed door. Breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met een flinke snuf cayennepeper en wat zout.
  • Mocht je iets van quinoa, rijst of parelcouscous willen toevoegen, dan is dit het moment! Wel even wassen van tevoren. Kook de soep tot dit gaar is, meestal iets van 10 minuten.
  • Voeg daarna de garnalen toe. Kook deze 3-4 minuten mee als ze rauw zijn en 1 minuut als ze voorgekookt zijn. Je wilt niet dat ze taai worden natuurlijk.
  • Serveer de soep in diepe kommen en maak eventueel af met wat verse groene kruiden. Zelf vind ik dragon, peterselie, dille of bieslook erg lekker.

Notities

Gek op tomatensoep? Probeer dan ook eens onze Chinese tomatensoep.
Auteur: Mariska
calorieën: 83kcal
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Caribisch, fushion
Trefwoord: tomatensoep

Nutrition

Calorieën: 83kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.03g | Sodium: 223mg | Potassium: 332mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 171IU | Vitamin C: 17mg | Calcium: 55mg | Iron: 2mg

 

Pin deze Tomatensoep met garnalen en kokos!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Tomatensoep met garnalen en kokos kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close