Tomatensoep kan het hele jaar door! Met de toevoeging van wat garnalen en kokosmelk haal je dit gerecht helemaal uit de winterse sferen, zo het voorjaar en de zomer in.
Tomatensoep met garnalen en kokos
Laatst vertelde een vriendin dat ze tomatensoep met garnalen ging maken. Dit leek mij ook wel lekker, maar alleen tomaat met garnaal vond ik te simpel. Na wat staren in mijn voorraadkast besloot ik het te combineren met kokosmelk; ik zit sowieso in een Aziatische vibe de laatste tijd. Het resultaat was beter dan verwacht: de kokosmelk geeft de tomatensoep een heerlijk zacht karakter, met een heel klein vleugje tropen.
Koolhydraatarm of toch liever niet?
Deze soep is koolhydraatarm, maar je kunt het makkelijk steviger maken door bijvoorbeeld rijst, quinoa of bijvoorbeeld parelcouscous toe te voegen.
Gek op tomatensoep? Probeer dan ook eens onze Chinese tomatensoep.
Pin deze Tomatensoep met garnalen en kokos!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.