Tomatensoep met garnalen en kokos

Tomatensoep met garnalen
Tomatensoep kan het hele jaar door! Met de toevoeging van wat garnalen en kokosmelk haal je dit gerecht helemaal uit de winterse sferen, zo het voorjaar en de zomer in.
Laatst vertelde een vriendin dat ze tomatensoep met garnalen ging maken. Dit leek mij ook wel lekker, maar alleen tomaat met garnaal vond ik te simpel. Na wat staren in mijn voorraadkast besloot ik het te combineren met kokosmelk; ik zit sowieso in een Aziatische vibe de laatste tijd. Het resultaat was beter dan verwacht: de kokosmelk geeft de tomatensoep een heerlijk zacht karakter, met een heel klein vleugje tropen.

Deze soep is koolhydraatarm, maar je kunt het makkelijk steviger maken door bijvoorbeeld rijst, quinoa of bijvoorbeeld parelcouscous toe te voegen.

Tomatensoep met garnalen en kokos

Ingrediënten Tomatensoep met garnalen en kokos

1 ui
3 teentjes knoflook
430 ml gezeefde tomaten (ik gebruik frito)
1 blik kokosmelk
1 blik water
cayennepeper
bakje grote gepelde garnalen
zout en olie (ik kies voor kokosolie)

optionele extra’s:
quinoa, rijst of parelcouscous
verse groene kruiden

Gek op tomatensoep? Probeer dan ook eens onze Chinese tomatensoep.

Bereiding

  1. Snipper de ui en teentjes knoflook fijn. Fruit de ui in een soeppan met een lepel olie, tot de ui mooi zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten.  Ik gebruik in dit geval kokosolie, dat combineert lekker met de kokosmelk die we straks gaan toevoegen. Begint je ui aan te bakken voordat deze zacht is? Voeg dan een klein scheutje water toe.
  2. Voeg gezeefde tomaten, kokosmelk en water toe. Gebruik het blik van de kokosmelk om je water af te meten. Roer goed door. Breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met een flinke snuf cayennepeper en wat zout.
  3. Mocht je iets van quinoa, rijst of parelcouscous willen toevoegen, dan is dit het moment! Wel even wassen van tevoren. Kook de soep tot dit gaar is, meestal iets van 10 minuten.
  4. Voeg daarna de garnalen toe. Kook deze 3-4 minuten mee als ze rauw zijn en 1 minuut als ze voorgekookt zijn. Je wilt niet dat ze taai worden natuurlijk.
  5. Serveer de soep in diepe kommen en maak eventueel af met wat verse groene kruiden. Zelf vind ik dragon, peterselie, dille of bieslook erg lekker.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *