Tomatensoep met Gehaktballetjes

Deel met vrienden en familie

Deze Tomatensoep met gehaktballetjes is een echte klassieker, maar dan op zijn makkelijkst. In een handomdraai zet je een kidsproof-soep op tafel, waar iedereen dol op is. Ideaal als avondmaaltijd of stevige lunch. Zelf soep maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als je kiest voor dit snelle recept. Perfect voor drukke dagen en absoluut een favoriet onder de makkelijke maaltijden. Tomatensoep maken wordt zo echt leuk. Bovendien is het een gerecht dat je altijd kunt aanpassen naar je eigen smaak, bijvoorbeeld door extra groenten of bonen toe te voegen of te variëren met kruiden.

Met dit recept staat in no-time een smakelijke, vullende maaltijd op tafel, zonder dat je uren in de keuken staat. En het mooie is, je kunt de soep gemakkelijk invriezen, zodat je altijd een voorraad hebt voor de extra drukke dagen. Tomatensoep met gehaktballetjes is ook een ideale maaltijd om van tevoren te maken, zodat je de soep op het moment zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Wil je een soep die wat meer vult? Voeg dan bijvoorbeeld bonen toe!

Welke pan gebruik je voor soep?

Je zou denken dat het antwoord simpel is: een soeppan! Hoewel dat zeker kan, geef ik tegenwoordig steeds vaker de voorkeur aan een braadpan. Deze houdt de warmte beter vast, heeft vaak een brede bodem voor meer overzicht en je kunt er ook prima gehaktballetjes in aanbraden. Zo hoef je niet twee pannen vies te maken. Het hoeft niet meteen een luxe (en laten we eerlijk zijn: peperdure) Le Creuset braadpan te zijn. Een Sola Braadpan doet ook prima dienst, en ik ben zelf helemaal weg van de blauwgroene variant die ze nu in hun collectie hebben.

Tips voor de perfecte gehaktballetjes

Bij het maken van gehaktballetjes kun je je creativiteit de vrije loop laten. Voeg bijvoorbeeld wat fijngehakte ui, knoflook of Italiaanse kruiden toe voor extra smaak. Wil je ze extra hartig? Voeg dan wat ansjovis toe aan je gehaktmengsel. Door de balletjes in de braadpan te braden, voordat je ze aan de soep toevoegt, krijgen ze een mooie goudbruine kleur en extra smaak. Je kunt ook variëren met vlees, bijvoorbeeld door rundvlees, half-om-half of kipgehakt te gebruiken. 

Tomatensoep met Gehaktballetjes

Deze Tomatensoep met gehaktballetjes is een echte klassieker, maar dan op zijn makkelijkst. In een handomdraai zet je een kidsproof-soep op tafel, waar iedereen dol op is. Ideaal als avondmaaltijd of stevige lunch. Zelf soep maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als je kiest voor dit snelle recept. Perfect voor drukke dagen en absoluut een favoriet onder de makkelijke maaltijden. Tomatensoep maken wordt zo echt leuk. Bovendien is het een gerecht dat je altijd kunt aanpassen naar je eigen smaak, bijvoorbeeld door extra groenten of bonen toe te voegen of te variëren met kruiden.
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Kookgerei

  • NutriBullet, staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Voor de soep

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 takje basilicum
  • 500 ml gezeefde tomaten (uit blik)
  • 500 ml bouillon bv groentebouillon
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Maal ei, ui en knoflook fijn tot een papje, bijvoorbeeld in een NutriBullet. Meng het papje door het gehakt, samen met de rest van de ingrediënten en draai er kleine balletjes van. 
    500 gr gehakt, 1 ei, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel Italiaanse kruiden, zout, peper
  • Verwarm olie in een braadpan en bak hierin de ballen rondom bruin. Zet het vuur daarna zachter en schep de balletjes eruit. Leg apart. Let op! Maak de pan niet schoon.
    olijfolie
  • Fruit nu eerst een uitje, gevolgd door de knoflook. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door. Laat lekker pruttelen en voeg de gehaktballetjes weer toe. Laat zo 20 minuten pruttelen.
    1 teentje knoflook, 1 ui, 1 takje basilicum, 500 ml gezeefde tomaten, 500 ml bouillon, 1 theelepel suiker
  • Verwijder het takje basilicum voordat je de soep serveert!
Author: Mariska
Calories: 384kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: pasta

Nutrition

Calorieën: 384kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 26g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 753mg | Potassium: 688mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 221IU | Vitamin C: 13mg | Calcium: 81mg | Iron: 4mg

Pin dit recept voor Tomatensoep met Gehaktballetjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Tomatensoep met ballen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close