Tortellini lasagne; simpel maar anders

Deel met vrienden en familie

Tortellini lasagne is net even wat anders dan je gewend bent. Simpel, verwarmend en natuurlijk ook heel erg lekker. Verras je tafelgenoten, zonder je intens uit te sloven in de keuken.

Vegetarische Tortellini lasagne

Tortellini Lasagne

Andere recepten die ik ben tegengekomen voor tortellini lasagne koken de tortellini’s eerst in een pan met water, voor ze in de lasagne gaan. Bij dit recept doe je dat niet. Persoonlijk vind ik de tortellini lasagne te nat worden als je ze eerst nog kookt. Het vocht uit de courgette en pastasaus zorgen er in mijn recept voor dat de tortellini’s perfect garen, zonder plakkerig te worden.

Verse of gedroogde tortellini 

Voor de tortellini lasagne kun je zowel van verse, als van gedroogde tortellini schelpjes gebruik maken. Hoewel ik ook ervaring heb met het gebruik van de gedroogde variant, gebruik ik zelf graag de semi-verse tortellini uit de koelkast van de grotere supermarkten. Deze zijn net even wat groter dan hun gedroogde variant en ik vind de vullingen net even wat lekkerder. Kwestie van smaak dus.

4 stappenplan Tortellini lasagne

Vegetarische Tortellini lasagne

Tortellini lasagne is net even wat anders dan je gewend bent. Simpel, verwarmend en natuurlijk ook heel erg lekker. Verras je tafelgenoten, zonder je intens uit te sloven in de keuken.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten

Kookgerei

  • vorm van ongeveer 25 x 25 cm

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 500 gr verse tortellini of droge voor 4 personen
  • 690 gr pastasaus
  • 1 bol mozzarella
  • 1à 2 handjes geraspte kaas
  • peper
  • olijfolie
  • verse basilicum optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de courgette, droog hem goed af en snijd of schaaf hem in dunne plakken. Zelf gebruik ik hier graag een kaasschaaf voor.
  • Kwast de vorm voor je lasagne in met een heel dun laagje olijfolie en beleg de bodem van de vorm met de helft van de plakjes courgette.
  • Leg bovenop de laag courgette de helft van de tortellini. Het kan even puzzelen zijn, maar zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  • Giet bovenop de tortellini de helft van de pastasaus en daar weer bovenop de helft van de mozzarella (en als je het lekker vindt ook wat geraspte kaas).
  • Herhaal alle stappen voor een tweede laag en plaats de tortellini lasagne voor 25 tot 35 minuten in de oven, tot de tortellini gaar is en de korst mooi goudgeel.
  • Maak de lasagne af met wat vers gemalen peper en fijngesneden basilicum.
Auteur: Mariska
calorieën: 440kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijk, ovenschotel, pasta

Nutrition

Calorieën: 440kcal | Carbohydrates: 68g | Protein: 21g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 1464mg | Potassium: 641mg | Fiber: 7g | Sugar: 11g | Vitamin A: 1208IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 274mg | Iron: 4mg

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik begin spontaan te watertanden. Lekkerrrr.

  2. Voor hoeveel personen is het recept met de verse tortellini ?

    1. Ongeveer 4 personen!

  3. Wat een lekker idee! En geen ingewikkeld recept gelukkig.

  4. Jeannette says:

    Vanavond dit recept gemaakt. Wel zelf de tomatensaus gemaakt, niet uit een potje. Overheerlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close