Tortellini Soep

Deel met vrienden en familie

Zo in het begin van het nieuwe jaar hebben we allemaal trek in een makkelijke maaltijd die je heerlijk verwarmt, toch? Door gebruik te maken van tortellini krijgt onze soep op basis van tomaat extra smaak én vulling. De spinazie die we door de soep roeren zorgt voor een extra portie groenten.

Mocht je deze soep graag in de Instant Pot willen maken, gebruik dan de berekening in dit artikel: Pasta koken in de multicooker,  om uit te rekenen hoe lang je tortellini soep op hoge druk moet. 

tortellini soep

Tortellini soep

Soep… ik ben er gek op, zeker in de koudere dagen van het jaar. Zelf gebruik ik voor de soep meestal gedroogde tortellini. Het is zonde om verse tortellini te nemen, die je eet je gewoon met een eenvoudige saus. Je kunt bijna alle soorten vulling wel gebruiken voor deze soep. Ik kies vaak voor kaas, maar paddenstoelen en bijvoorbeeld spinazie zijn ook heel erg lekker in deze soep.

Tortellini Soep

Zo in het begin van het nieuwe jaar hebben we allemaal trek in een makkelijke maaltijd die je heerlijk verwarmt, toch? Door gebruik te maken van tortellini krijgt onze soep op basis van tomaat extra smaak én vulling. De spinazie die we door de soep roeren zorgt voor een extra portie groenten.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 400 gr passata
  • 1,2 liter bouillon bijvoorbeeld vega of kip, wat je lekker vindt!
  • 400 gr tortellini gedroogd
  • 400 gr spinazie vers
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de bleekselderij goed. Snipper de ui en teentjes knoflook en snijd je bleekselderij in kleine ringen.
    1 ui, 3 teentjes knoflook, 3 stengels bleekselderij
  • Verwarm olie in een grote pan en fruit hierin de ui en bleekselderij. Voeg nadat deze goed glazig is de knoflook en Italiaanse kruiden toe. Bak een minuutje.
    olijfolie, 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • De tomaten en bouillon mogen er nu ook bij. Roer goed door en breng aan de kook, voordat je de tortellini toevoegt.
    400 gr tomatenblokjes, 400 gr passata, 1,2 liter bouillon, 400 gr tortellini
  • Kook de tortellini volgens de verpakking. Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
    zout, peper
  • Haal de pan van het vuur en roer de spinazie er doorheen.
    400 gr spinazie
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Instant pot soep, Soep, vegetarisch

Simpele pastarecepten

Tortellini soep is een heel makkelijk pastagerecht, daar hebben we er meer van! Wat dacht je bijvoorbeeld van: 

Pin dit recept voor Tortellini soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

tortellini soep

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close