Toscaanse Kip is een ware smaaksensatie. Met ingrediënten zoals knoflook, ui, paprika, cherrytomaten en een mix van gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum, tijm en rozemarijn, biedt dit gerecht een explosie van heerlijke smaken. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kipfilets. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!
Toscaanse Kip
Deze Toscaanse Kip maakt gebruik van de super bekende Italiaanse kruiden en Italiaanse smaakmakers, zoals knoflook en tomaat. Dit zorgt voor een rijke en hartige smaak. We maken de saus ook nog eens lekker fris en romig door roomkaas toe te voegen. Dit geeft net even wat meer frisheid dan wanneer je bijvoorbeeld room zou gebruiken.
Wat eet je erbij?
Deze kip is heel erg lekker met pasta, niet zo gek natuurlijk voor een gerecht dat ‘Toscaans’ in zijn naam heeft. Ik ga dan graag voor penne rigatte. Ik schep de pasta zo vanuit de pan in de hapjespan met de Toscaanse kip en gebruik een beetje van het pastawater om de saus wat losser te maken.
Je kunt het ook heel goed combineren met rijst, gekookte of gebakken aardappeltjes of een stuk lekker brood. Ga dan wel voor een grover soort brood, zoals bijvoorbeeld een desem of een ciabatta en niet voor een sneetje knip-wit. Tenzij dat natuurlijk helemaal jouw ding is, gewoon doen dan!
Pin dit recept voor Toscaanse Kip
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Klinkt heerlijk! Kun je dit gerecht van tevoren maken of gaat de roomkaas dan schiften? Ik heb Boursin Cuisine ipv roomkaas.
Kan prima van tevoren. Ik heb dit tijdens het maken van het recept ook zelf ‘s avonds opgewarmd.