Deel met vrienden en familie

Toscaanse Kip is een ware smaaksensatie. Met ingrediënten zoals knoflook, ui, paprika, cherrytomaten en een mix van gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum, tijm en rozemarijn, biedt dit gerecht een explosie van heerlijke smaken. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kipfilets. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!

Toscaanse Kip

Deze Toscaanse Kip maakt gebruik van de super bekende Italiaanse kruiden en Italiaanse smaakmakers, zoals knoflook en tomaat. Dit zorgt voor een rijke en hartige smaak. We maken de saus ook nog eens lekker fris en romig door roomkaas toe te voegen. Dit geeft net even wat meer frisheid dan wanneer je bijvoorbeeld room zou gebruiken.

Toscaanse Kip

Wat eet je erbij?

Deze kip is heel erg lekker met pasta, niet zo gek natuurlijk voor een gerecht dat ‘Toscaans’ in zijn naam heeft. Ik ga dan graag voor penne rigatte. Ik schep de pasta zo vanuit de pan in de hapjespan met de Toscaanse kip en gebruik een beetje van het pastawater om de saus wat losser te maken.

Je kunt het ook heel goed combineren met rijst, gekookte of gebakken aardappeltjes of een stuk lekker brood. Ga dan wel voor een grover soort brood, zoals bijvoorbeeld een desem of een ciabatta en niet voor een sneetje knip-wit. Tenzij dat natuurlijk helemaal jouw ding is, gewoon doen dan!

Toscaanse Kip

Toscaanse Kip is een ware smaaksensatie. Met ingrediënten zoals knoflook, ui, paprika, cherrytomaten en een mix van gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum, tijm en rozemarijn, biedt dit gerecht een explosie van heerlijke smaken. De kruidige, hartige saus is perfect in balans met de sappige kipfilets. Bij dit recept komen er geen pakjes of zakjes aan te pas!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje paddenstoelen
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 0.25 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200-250 ml kippenbouillon
  • 100 gr roomkaas
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 150 gr spinazie
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Bestrooi je kip aan beide kanten met zout en paprikapoeder. Leg even opzij, terwijl we de rest voorbereiden.
    600 gr kipfilet, 0.5 theelepel paprikapoeder, zout
  • Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn, de paddenstoelen in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Was de spinazie en laat deze uitlekken.
    1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 doosje paddenstoelen, 6 zongedroogde tomaten
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip aan beiden kanten mooi bruin. De kip hoeft nog niet gaar te worden, we zorgen nu vooral voor een mooi bruin korstje. Haal de kip uit de pan en leg apart.
    olijfolie
  • Zet het vuur wat lager, voeg eventueel wat extra olie toe en fruit hierin de ui.
    1 ui
  • Voeg knoflook, paddenstoelen, zongedroogde tomatenreepjes en Italiaanse kruiden toe en bak dit mee, tot de de paddenstoelen wat zachter zijn geworden.
    2 teentjes knoflook, 1 doosje paddenstoelen, 6 zongedroogde tomaten, 0.25 theelepel Italiaanse kruiden
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook nog een minuut goed mee.
    1 eetlepel tomatenpuree
  • Voeg kippenbouillon toe en schraap goed over de bodem, zodat alles lekker los komt.
    200-250 ml kippenbouillon
  • Voeg roomkaas toe en roer goed door, het geeft niet als je nog kleine klontje ziet.
    100 gr roomkaas
  • Voeg de kerstomaten en kipfilet toe en laat met de deksel op de pan pruttelen, tot de kipfilet gaar is, ongeveer 10-15 minuten. Wil je zekerheid, gebruik dan een kookthermometer: de kip moet van binnen minimaal 70 graden zijn.
    Wordt de saus te dik? Voeg dan een beetje extra water toe.
    150 gr kerstomaatjes, 600 gr kipfilet
  • Haal de kip uit de pan en voeg de spinazie en een snuf peper toe en roer goed door, tot de spinazie geslonken is. Leg de kip er weer bij.
    150 gr spinazie, peper
  • Serveer met pasta, rijst of ciabatta!

Notities

Bekijk hier ons recept voor Italiaanse kruiden!
Auteur: Mariska
calorieën: 314kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion, Italiaans
Trefwoord: kip, kipfilet

Nutrition

Calorieën: 314kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 37g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 123mg | Sodium: 363mg | Potassium: 1078mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 4109IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 85mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Toscaanse Kip

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Toscaanse Kip met kipfilet

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kirsten says:

    Klinkt heerlijk! Kun je dit gerecht van tevoren maken of gaat de roomkaas dan schiften? Ik heb Boursin Cuisine ipv roomkaas.

    1. Mariska Author says:

      Kan prima van tevoren. Ik heb dit tijdens het maken van het recept ook zelf ‘s avonds opgewarmd.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close