Traybake met Asperges, Braadworst en Pesto

Deel met vrienden en familie

Deze traybake met asperges, braadworst en pesto is onze nieuwste recept van de bakplaat. Alles gaat in één keer op de plaat, dus je heb super weinig werk en ook nog eens weinig afwas.  Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook een echte smaakbom die je zeker vaker wilt maken! 

Traybake met asperges, braadworst en pesto

Naast dat deze traybake makkelijk is, kun je er ook nog eens heel makkelijk mee varieëren. Gebruik bijvoorbeeld eens braadworst met citroen en tijm, truffel of juist venkelzaad. De pesto kun je vervangen door Pesto Rosso (rode pesto) of bijvoorbeeld Thaise currypasta! Laat in dat geval dan wel het venkelzaad uit het recept weg, dat past dan minder goed.

Snel bakplaatrecept

Deze traybake is natuurlijk al super snel te bereiden, maar als je nog sneller klaar wilt zijn, maak je gebruik van voorgegaarde aardappeltjes of vervang je ze helemaal door kikkererwten. 

Ben je na dit recept fan geworden van traybakes? Probeer dan ook eens onze Spaanse Traybake met Kip en Chorizo, Kip Fajita Traybake of Koolhydraatarme Griekse traybake.

Traybake met Asperges, Braadworst en Pesto

Deze traybake met asperges, braadworst en pesto is onze nieuwste recept van de bakplaat. Alles gaat in één keer op de plaat, dus je heb super weinig werk en ook nog eens weinig afwas.  Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook een echte smaakbom die je zeker vaker wilt maken! 
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 braadworsten
  • 300 gr aardappeltjes voorgegaard
  • 1 pot witte bonen
  • 1 bosje groene asperges
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 0.5 theelpel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Om af te maken na het bakken

  • 2-3 eetlepels pesto liefst zelfgemaakt natuurlijk!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Meng venkelzaad met, zout, knoflookpoeder en olijfolie. Leg alles op de plaat en schenk de olie erbij. Hussel goed door, zodat alles bedekt is.
    2 braadworsten, 300 gr aardappeltjes, 1 pot witte bonen, 1 bosje groene asperges, 150 gr kerstomaatjes, 1 theelepel venkelzaad, 0.5 theelpel knoflookpoeder, 0.25 theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie
  • Plaats in het midden van de oven en bak tot de worsten gaar zijn, zo'n 20-25 minuten.
  • Verdeel de pesto er overheen en je bent alweer klaar om te eten!
    2-3 eetlepels pesto

Notities

We hebben ook een recept online staan om zelf pesto te maken!
Auteur: Mariska
calorieën: 598kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, fushion, Italiaans
Trefwoord: makkelijk, snel, traybake

Nutrition

Calorieën: 598kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 22g | Fat: 43g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 1174mg | Potassium: 1096mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 766IU | Vitamin C: 48mg | Calcium: 74mg | Iron: 3mg

Pin dit recept voor Traybake met asperges, braadworst en pesto!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close