Traybake met pompoen, spek en champignons

Deel met vrienden en familie

Deze traybake met pompoen, spek en champignons is een heerlijk smaakvol doordeweeks recept. Ideaal als je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept. Groentes snijden, verdelen over de plaat en zo de oven in!

Traybake met pompoen, spek en champignons

Snelle gerechten uit de oven

Traybakes staan bekend om hun simpele bereidingswijze. Het zijn echte lazy recepten, maar de smaak blijft niet achter en je zit al snel heerlijk te smullen. Eerder vond je op Flying Foodie al een Griekse versie met kip, en wat dacht je van Traybake met Asperges, Braadworst en PestoSpaanse Traybake met Kip en Chorizo of Vegetarische Traybake Indiaas

Traybake met pompoen, spek en champignons

Deze traybake met pompoen, spek en champignons is een heerlijk smaakvol doordeweeks recept. Ideaal als je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept. Groentes snijden, verdelen over de plaat en zo de oven in!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 400 - 500 gr pompoen bijvoorbeeld een flespompoen
  • 250 gr kastagnechampignons
  • 150 gr gerookt spek dik gesneden
  • 1 rode ui
  • 3 - 4 teentjes knoflook
  • 1 puntpaprika
  • takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bedek een ovenplaat, een tray dus, met bakpapier.
  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwijder eventueel de draden en zaden, zelf had ik genoeg aan de hals van een flespompoen.
    400 - 500 gr pompoen
  • Veeg indien nodig de champignons schoon en snijd in vieren.
    250 gr kastagnechampignons
  • Schil de rode ui snijd in ongeveer zes of acht parten.
    1 rode ui
  • Plet de teentjes knoflook.
    3 - 4 teentjes knoflook
  • Snijd de puntpaprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijst en snijd grof in stukken. Gezien de paprika vaak sneller gaat dan de pompoen, mag je deze een stuk groter laten.
    1 puntpaprika
  • Verdeel alles over de plaat en bestrooi met takjes tijm, zout en eventueel cayennepeper.
    takjes verse tijm, zout, cayennepeper
  • Bedek het geheel met plakjes spek. Dit zal een stuk meer zijn dan op de foto, ik wilde jullie graag alles laten zien.
    150 gr gerookt spek
  • Plaats voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven en schep op de helft van de tijd alles door.

Notities

Tip: Is je spek niet super dik? Zorg dan dat je spek bij het omscheppen onder de groentes komt te liggen! Dan droogt deze niet helemaal uit.
Auteur: Mariska
calorieën: 204kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: herfst, koolhydraatarm, makkelijk, Pompoen, snel, traybake

Nutrition

Calorieën: 204kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 22g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.04g | Sodium: 1514mg | Potassium: 1430mg | Fiber: 4g | Sugar: 11g | Vitamin A: 17247IU | Vitamin C: 70mg | Calcium: 86mg | Iron: 2mg

Pin deze Traybake met pompoen, spek en champignons!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

 traybake pompoen champignon spek

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Beste Mariska,

    Mmm dit recept lijkt me heerlijk. Dat gaan we deze week maken! Ik mis in je uitleg hoelang de tray in de oven moet. Ik denk een half uurtje, maar wilde je even tippen en vragen of dit klopt.

    1. Hi Jesca, zie inderdaad dat het mist. Ik zou met 20 minuten beginnen, maar meestal kom ik uit op 25

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close