Traybake met pompoen, spek en champignons

 traybake pompoen champignon spek
Deze traybake met pompoen, spek en champignons is een heerlijk smaakvol doordeweeks recept. Ideaal als je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept. Groentes snijden, verdelen over de plaat en zo de oven in!

Traybakes staan bekend om hun simpele bereidingswijze. Het zijn echte lazy recepten, maar de smaak blijft niet achter en je zit al snel heerlijk te smullen. Eerder vond je op Flying Foodie al een Griekse versie met kip.

 traybake pompoen champignon spek

Traybake met pompoen, spek en champignons

400 – 500 gr pompoen, bijvoorbeeld een flespompoen
250 gr kastagnechampignons
150 gr gerookt spek (dik gesneden)
1 rode ui
3 – 4 teentjes knoflook
1 puntpaprika
takjes verse tijm (of 1 eetlepel gedroogde tijm)
cayennepeper
zout

Je hebt geen olie of vet nodig! 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bedek een ovenplaat, een tray dus, met bakpapier.
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verwijder eventueel de draden en zaden, zelf had ik genoeg aan de hals van een flespompoen.
  3. Veeg indien nodig de champignons schoon en snijd in vieren.
  4. Schil de rode ui snijd in ongeveer zes of acht parten.
  5. Plet de teentjes knoflook.
  6. Snijd de puntpaprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijst en snijd grof in stukken. Gezien de paprika vaak sneller gaat dan de pompoen, mag je deze een stuk groter laten.
  7. Verdeel alles over de plaat en bestrooi met takjes tijm, zout en eventueel cayennepeper.
  8. Bedek het geheel met plakjes spek. Dit zal een stuk meer zijn dan op de foto, ik wilde jullie graag alles laten zien.
  9. Plaats in de oven en schep op de helft van de tijd alles door.

Tip: Is je spek niet super dik? Zorg dan dat je spek bij het omscheppen onder de groentes komt te liggen! Dan droogt deze niet helemaal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *