Traybake met Witte Asperge en Worst

Deel met vrienden en familie

Deze traybake met witte asperges, aardappeltjes en worst is onze nieuwste favoriet van de bakplaat. Alles mag in één keer de oven in, waardoor je amper werk hebt én bijna geen afwas. In slechts 30 minuten staat dit makkelijke gerecht op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse dag!

Witte asperge traybake

Witte asperges doen je misschien meteen denken aan klassiekers zoals aspergesoep of de traditionele versie met ham en een gekookt eitje. Maar wist je dat je ze ook prima kunt verwerken in moderne gerechten, zoals een traybake? Vrijwel alle groenten worden lekkerder uit de oven, en dat geldt net zo goed voor witte asperges. Ze krijgen een zachte textuur, een lichte zoetheid en een volle, rijke smaak. Een vleugje kerrie en dragon combineert daar prefect bij.

Witte asperge traybake met worst, krieltjes en dille

Witte asperges van de bakplaat

Voor deze traybake met witte asperges is het natuurlijk extra lekker als je zelf krieltjes kort kookt en even laat uitstomen, voordat ze de oven in gaan. Maar eerlijk is eerlijk: een traybake moet vooral makkelijk en snel zijn. Geen zin om aardappels voor te koken? Geen probleem! Gebruik gewoon kant-en-klare aardappelpartjes uit de koeling of diepvries – net zo handig! Alles op de bakplaat en voor je het weet zit je heerlijk te eten.

Niet de standaard witte asperge recepten

Witte asperges van de bakplaat zijn natuurlijk niet de standaard bereiding van witte asperges. Smaakt dit naar meer, misschien zijn Witte Asperges uit de Oven met Parmezaan ook wat voor jou. Of wat dacht je van Witte Asperge Lasagne met een Koreaanse Twist.

Traybake met Witte Asperge en Worst

Deze traybake met witte asperges, aardappeltjes en worst is onze nieuwste favoriet van de bakplaat. Alles mag in één keer de oven in, waardoor je amper werk hebt én bijna geen afwas. In slechts 30 minuten staat dit makkelijke gerecht op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse dag!
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 500-800 gr witte asperges
  • 500 gr aardappeltjes voorgegaard
  • 4 braadworsten
  • 1 teentje knoflook fijngeperst
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Om af te maken na het bakken

  • 0.5 bosje dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd zo'n 1 tot 3 centimeter van de kontjes af, afhankelijk van hoe vers ze zijn.
    500-800 gr witte asperges
  • Meng kerrie, dragon, knoflook, olie, en een snuf zout goed door elkaar en hussel hier de witte asperges en aardappeltjes doorheen. Verdeel over de bakplaat en nestel de worsten er tussenin.
    500 gr aardappeltjes, 4 braadworsten, 1 teentje knoflook, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel gedroogde dragon, 1 snuf zout, 1 eetlepel olijfolie
  • Plaats in het midden van de oven en bak tot de worsten gaar zijn en de asperges zacht en sappig, zo'n 20-25 minuten.
  • Verdeel de dille er overheen en je bent alweer klaar om te eten!
    0.5 bosje dille
Author: Mariska
Calories: 498kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: traybake, witte asperges

Nutrition

Calorieën: 498kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 22g | Fat: 34g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 81mg | Sodium: 826mg | Potassium: 1076mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1063IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 62mg | Iron: 5mg

Pin dit recept voor Witte Asperge Traybake met Worst!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Traybake met Witte Asperge, worst, aardappeltjes en dille

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close