Deze traybake met witte asperges, aardappeltjes en worst is onze nieuwste favoriet van de bakplaat. Alles mag in één keer de oven in, waardoor je amper werk hebt én bijna geen afwas. In slechts 30 minuten staat dit makkelijke gerecht op tafel, perfect voor een drukke doordeweekse dag!
Witte asperge traybake
Witte asperges doen je misschien meteen denken aan klassiekers zoals aspergesoep of de traditionele versie met ham en een gekookt eitje. Maar wist je dat je ze ook prima kunt verwerken in moderne gerechten, zoals een traybake? Vrijwel alle groenten worden lekkerder uit de oven, en dat geldt net zo goed voor witte asperges. Ze krijgen een zachte textuur, een lichte zoetheid en een volle, rijke smaak. Een vleugje kerrie en dragon combineert daar prefect bij.
Witte asperges van de bakplaat
Voor deze traybake met witte asperges is het natuurlijk extra lekker als je zelf krieltjes kort kookt en even laat uitstomen, voordat ze de oven in gaan. Maar eerlijk is eerlijk: een traybake moet vooral makkelijk en snel zijn. Geen zin om aardappels voor te koken? Geen probleem! Gebruik gewoon kant-en-klare aardappelpartjes uit de koeling of diepvries – net zo handig! Alles op de bakplaat en voor je het weet zit je heerlijk te eten.
Niet de standaard witte asperge recepten
Witte asperges van de bakplaat zijn natuurlijk niet de standaard bereiding van witte asperges. Smaakt dit naar meer, misschien zijn Witte Asperges uit de Oven met Parmezaan ook wat voor jou. Of wat dacht je van Witte Asperge Lasagne met een Koreaanse Twist.
Pin dit recept voor Witte Asperge Traybake met Worst!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.