Traybake met Zalm, Rijst en Groene Curry

Deel met vrienden en familie

Traybake met rijst, zalm en groene curry bewijst dat je ook een maaltijd met vis heel goed kan bereiden op de bakplaat. Groene currypasta geeft het recept een lekkere kick. Klaar in ongeveer 45 minuten, maar daarvan doet de oven het meeste werk.

Traybake met zalm, rijst en groene curry

Dit gerecht is ideaal voor drukke doordeweekse avonden, maar kan ook perfect als comfortfood dienen in het weekend. Niet alleen is het gemakkelijk te maken, maar het zit ook boordevol gezonde ingrediënten zoals bimi, tomaatjes en natuurlijk zalm. Daarnaast zorgt de combinatie met groene curry voor een heerlijke en verrassende Aziatische twist. Groene currypasta maak je het lekkerste helemaal zelf, met dit recept. De currypasta kun je ook ontzettend goed invriezen. Maak extra veel, en vries kleine porties los in; super handig!

Waarom kiezen voor een traybake met vis?

Een traybake is een fantastische manier om een complete maaltijd te bereiden, zonder al teveel gedoe. Met deze vis van de bakplaat heb je weinig afwas, en doordat alle smaken samenkomen tijdens het bakken, krijg je een heerlijk resultaat. Zalm is een geweldige keuze voor een traybake, omdat het een rijke, volle smaak heeft die goed combineert met de krachtige groene curry. Bovendien is zalm een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl!

Rijst bereiden in de oven

Om rijst te koken heb je echt geen pan nodig, dit kan ook gewoon in de oven. De rijst gaat eerst 20 minuten alleen in de oven, en daarna nog eens 15-20 minuten samen met de zalm. Als je hey direct tegelijk doet, wordt de zalm droog. 

Wil je sneller klaar zijn of de oven minder lang aan hebben (bijvoorbeeld in de zomer), dan kan je ook kiezen voor rijst die al klaar is. Meng hier dan wel de kruiden doorheen en 3 tot 4 eetlepels water, om te zorgen dat de rijst niet uitdroogt.

Traybake met rijst, zalm en groene curry

Traybake met rijst, zalm en groene curry bewijst dat je ook een maaltijd met vis heel goed kan bereiden op de bakplaat. Groene currypasta geeft het recept een lekkere kick. Klaar in ongeveer 45 minuten, maar daarvan doet de oven het meeste werk.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Rijst

  • 250 gr rijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 snuf zout

Zalm en groenten

  • 4 zalmmoten
  • 2-3 eetlepels groene currypasta
  • 2 theelepels honing
  • 200 gr bimi
  • 1 rode ui
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 handje tomaatjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Was je rijst en meng dit met de overige ingrediënten voor de rijst met elkaar op de bakplaat. Zet dit 20 minuten in het midden van de oven
    250 gr rijst, 250 ml kokosmelk, 300 ml water, 1 teentje knoflook, 0.25 theelepel kurkuma, 1 snuf zwarte peper, 1 snuf zout
  • Ondertussen smeren we de zalmmoten in met groene currypasta en laten we dit marineren. Verdeel de honing over de bovenkant van de zalm. De harde kontjes gaan van de bimi af en besprenkel de rest met wat olie. De rode ui mag in partjes.
    4 zalmmoten, 2-3 eetlepels groene currypasta, 2 theelepels honing, 1 rode ui, 200 gr bimi
  • Roer na 20 minuten de rijst los met een vork en leg hierop de bimi en ui. Leg tot slot de zalm bovenop. Zet dit weer 15-20 minuten in de oven.
  • Controleer of de zalm naar wens is gegaard. Verdeel de koriander en tomaatjes over je traybake en je bent klaar om te eten!
    0.5 bosje koriander, 1 handje tomaatjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: traybake, zalm

Pin dit recept voor een traybake met zalm en rijst!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Traybake met zalm en rijst

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close