Vliegensvlugge Trifle met speculoosmousse

Deze heerlijke trifle met speculoosmousse heeft drie laagjes van speculoosmousse, slagroom en speculaaskruimels. En ook al is deze trifle vliegensvlug te bereiden, je verrast je gasten toch met een mooi dessert. Ideaal dus voor de feestdagen waar je ook wat tijd over wilt houden.

Ben jij ook al helemaal in de winterse feeststemming? Wellicht dat de volgende recepten je ook aanspreken:

Trifle met speculoosmousse

Ingrediënten Trifle met speculoosmousse

voor twee grote of vier kleinere desserts

200 ml slagroom + 1.5 eetlepels suiker
200 ml slagroom zonder suiker
5 eetlepels speculoospasta
Half pakje speculaasjes of speculooskoekjes

Bereiding

  1. Klop met een elektrische mixer 200 ml slagroom met 1,5 eetlepels suiker lobbig, tot je een mooie, zachte mousse hebt. Als je het recept iets luxer wilt maken, doe je er ook nog een klein scheutje vanille aroma bij. Zet dit apart. Ga je voor de perfecte opmaak en ben je niet zo heel handig? Schep het dan in een spuitzak.
  2. Klop de overige 200 ml slagroom tot zachte pieken. Verwarm de speculoospasta kort in een pannetje, zodat het net wat losser komt en vloeibaarder wordt. Schep er een flinke lepel geklopte slagroom bij en klop dit goed los, je hoeft nu nog niet voorzichtig te zijn.
  3. Schep de speculoospasta bij je geklopte slagroom (die zonder suiker!) en spatel dit voorzichtig door. Je wilt alles goed mengen, maar nog wel de luchtigheid bewaren. Schep de speculoosmousse eventueel ook in een spuitzak.
  4. Neem glaasjes en spuit hier onderin eerst een laagje speculoosmousse, gevolgd door de slagroom en tot slot wat verkruimelde speculaasjes. Herhaal dit nog een keer.

Tip: Maak je dit van tevoren? Wacht dan met het laatste laagje speculaaskruimels tot je het gaat serveren. Dan blijven ze lekker knapperig.

 

Pin deze Trifle met speculoosmousse!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Trifle met speculoosmousse pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close