Vliegensvlugge Trifle met speculoosmousse

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke trifle met speculoosmousse heeft drie laagjes van speculoosmousse, slagroom en speculaaskruimels. En ook al is deze trifle vliegensvlug te bereiden, je verrast je gasten toch met een mooi dessert. Ideaal dus voor de feestdagen waar je ook wat tijd over wilt houden.

Trifle met speculoosmousse

Speculoos, wie is daar nou niet gek op? Wij in ieder geval wel. Dit toetje is bizar lekker, heeft maar een paar ingrediënten en is ook nog eens heel snel te maken. Je kan dit feestelijke dessert ook nog eens heel goed van te voren maken. Wacht dan wel met het laatste laagje speculaaskruimels tot je het gaat serveren. Dan blijven ze lekker knapperig.

Feestelijke winter recepten

Ben jij ook al helemaal in de winterse feeststemming? Wellicht dat de volgende recepten je ook aanspreken:

Trifle met speculoosmousse

Vliegensvlugge Trifle met speculoosmousse

Deze heerlijke trifle met speculoosmousse heeft drie laagjes van speculoosmousse, slagroom en speculaaskruimels. En ook al is deze trifle vliegensvlug te bereiden, je verrast je gasten toch met een mooi dessert. Ideaal dus voor de feestdagen waar je ook wat tijd over wilt houden.
Porties 4 kleine desserts
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

Witte slagroom laag

  • 200 ml slagroom
  • 1.5 eetlepels suiker

Speculoosmousse

  • 200 ml slagroom
  • 5 eetlepels speculoospasta
  • 0.5 pakje speculaasjes of speculooskoekjes

Instructies

  • Klop met een elektrische mixer 200 ml slagroom met 1,5 eetlepels suiker lobbig, tot je een mooie, zachte mousse hebt. Als je het recept iets luxer wilt maken, doe je er ook nog een klein scheutje vanille aroma bij. Zet dit apart. Ga je voor de perfecte opmaak en ben je niet zo heel handig? Schep het dan in een spuitzak.
  • Klop de overige 200 ml slagroom tot zachte pieken. Verwarm de speculoospasta kort in een pannetje, zodat het net wat losser komt en vloeibaarder wordt. Schep er een flinke lepel geklopte slagroom bij en klop dit goed los, je hoeft nu nog niet voorzichtig te zijn.
  • Schep de speculoospasta bij je geklopte slagroom (die zonder suiker!) en spatel dit voorzichtig door. Je wilt alles goed mengen, maar nog wel de luchtigheid bewaren. Schep de speculoosmousse eventueel ook in een spuitzak.
  • Neem glaasjes en spuit hier onderin eerst een laagje speculoosmousse, gevolgd door de slagroom en tot slot wat verkruimelde speculaasjes. Herhaal dit nog een keer.

Notities

Tip: Maak je dit van tevoren? Wacht dan met het laatste laagje speculaaskruimels tot je het gaat serveren. Dan blijven ze lekker knapperig.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, toetje
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: kerst, kerst dessert, sinterklaas, slagroom, speculoos, toetje, trifle

Pin deze Trifle met speculoosmousse!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met allemaal lekkere toetjes, of allemaal kerstrecepten.

Trifle met speculoosmousse pin

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Het is erg jammer dat de advertenties door de ingredienten staan.
    Ze zijn zo niet te lezen

    1. Mariska Author says:

      Hi Anton, wat super irritant! Ik heb dit meteen doorgegeven. Dit mag nooit gebeuren en ik ben hier zelf ook behoorlijk boos over! Ik heb helaas zelf geen directe mogelijkheid om advertenties weg te halen.

      Dit zijn de ingredienten:
      Witte slagroom laag
      200 ml slagroom
      1.5 eetlepels suiker

      Speculoosmousse
      200 ml slagroom
      5 eetlepels speculoospasta
      0.5 pakje speculaasjes of speculooskoekjes

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close