Tropische mango yoghurt bowl

Mango yoghurt bowl
Een mango yoghurt bowl zorgt voor een tropisch begin van je dag. Met slechts twee ingrediënten en een paar lekkere toppings heb je dit heerlijke ontbijt zo op tafel staan!

Yoghurt Bowl of Smoothie Bowl

Een yoghurt bowl lijkt, zeker qua uiterlijk, best wel op een smoothie bowl. Toch zijn er een paar duidelijke verschillen. Het eerste verschil is vrij voor de hand liggend: een yoghurt bowl bevat yoghurt. Een smoothie bowl bevat bijna altijd banaan als basis en dat is bij een yoghurt bowl niet nodig. Smoothie bowls zijn over algemeen ijskoud, omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van bevroren ijs voor een goede structuur. Ben je niet zo van het ijskoud ontbijten, dan is de yoghurt bowl het helemaal voor jou ;).

Kokos Yoghurt

Je kunt deze yoghurt bowl met alle soorten yoghurt maken. Zelf ga ik het liefst voor Kokosyoghurt. Dat vind ik sowieso al een lekkere yoghurt en met het vleugje kokos past het uitstekend bij het tropische karakter van de mango yoghurt bowl. Albert Heijn heeft tegenwoordig zelfs huismerk kokosyoghurt!

Mango yoghurt met kokos

Ingrediënten Mango yoghurt Bowl

150 gr (kokos)yoghurt
125 gr mango (gewogen zonder pit en schil)
kokosvlokken
kokosrasp (geroosterd)
chiazaad
limoen

Bereiding

  1. Plaats yoghurt in een kom. Pureer de mango in de mixer tot een gladde saus.
  2. Schep de mango puree door de yoghurt heen.
  3. Sprenkel kokosvlokken, kokosrasp en chiazaad over je mango yoghurt.
  4. Was een limoen goed en rasp met een fijne rasp de schil over je bowl heen.

Wat ook heeeeeel lekker is bij dit recept: voeg wat passievrucht toe, mmmmmm!

P.S. een half theelepeltje kurkuma geeft de yoghurt niet alleen een nog mooiere, gele kleur, maar het smaakt ook heel lekker bij de mango. Probeer het eens!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *