Tropische wentelteefjes met kokos en mango curd hebben een lekker knapperig kokoskorstje. Combineer dat met de heerlijk zachte mango curd en je hebt een winnaar. Bereid je voor op een tropisch feestje voor het ontbijt, de brunch, de lunch of het avondeten. Er zijn geen regels, dus geniet!
Heerlijke mango curd
Mango curd is een tropische twist op de klassieke lemon curd. Heerlijk zoet en romig. Je kunt voor dit recept ook heel makkelijk gewoon diepvries mango gebruiken. Geen tijd of geen zin om mango curd te maken? Je kunt ook kant-en-klare lemon curd gebruiken of kiezen voor alleen wat blokjes mango op je wentelteefjes.
De mango curd die je over hebt kun je ook heel lekker combineren met:
Ingrediënten Tropische wentelteefjes met kokos en mango curd
Voor de mango curd
175 gr mango stukjes (gewogen zonder schil)
50 gr suiker
4 eierdooiers
snufje zout
60 gr koude boter in blokjes (ongezouten)
Voor de wentelteefjes
3 hele eieren
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
goede scheut melk
4-6 sneetjes witbrood
kokosrasp
snufje zout
olie of boter om in te bakken.
optioneel: verse frambozen en blaadjes munt
Bereiding
- We beginnen met de mango curd. Pureer de mango met de suiker, eierdooiers (alleen het eigeel dus) en een snufje zout tot een gladde massa. Verwarm dit in een steelpannetje op middel hoog vuur. Blijf goed roeren en pak daarbij de bodem ook steeds mee. Je moet er echt bij blijven, dit is niet het moment om even tussendoor de vaatwasser uit te gaan ruimen. Na ongeveer 5 minuten is het een mooie dikke saus geworden.
- Haal het steelpannetje van de warmtebron en roer de blokjes boter er doorheen. Plaats in de koelkast om af te koelen.
- Klop de eieren los met de basterdsuiker, melk, vanille extract en een snufje zout in een diep bord. Verdeel de kokos over een plat bord.
- Haal sneetjes brood door de eimengsel en druk ze vervolgens met beide kanten in de kokos. Meteen door naar de pan om te bakken. Heerhaal dit voor alle sneetjes.
- Bak de wentelteefjes met kokos in een 2-3 minuten per kant mooi goudbruin. Serveer met mango curd en eventueel wat verse frambozen en blaadjes munt.