Truffel Friet met Parmezaanse kaas

Deel met vrienden en familie

Truffel friet met Parmezaanse kaas, wie is daar nou niet gek op? Voor dit luxe recept hoef je niet langer de deur uit, maar maak je het gewoon lekker thuis.

Truffel friet ken ik vooral uit New York en van food festivals. Het geeft iets wat normaal al zo lekker is, een goede portie patat, een heerlijke, luxe twist. Lekker om in het gras, in de zon te zitten met een portie truffel friet.

Voor dit makkelijke recept zijn twee dingen erg belangrijk. Eén daarvan is de truffelolie die je gebruikt. Zelf gebruik ik twee lepels van mijn truffelolie, maar elke olie is anders qua sterkte. Begin dus met één eetlepel en proef de friet.

Het tweede is je Parmezaanse kaas. Zelf vind ik het lekker om de kaas zo fijn mogelijk te malen, zodat het lekker aan de truffel frietjes blijft plakken. Ik doe dit door mijn geraspte kaas nog eens te vermalen, samen met zout. Als ik knoflookpoeder gebruik, vermaal ik dit gelijk mee.

Het maakt voor dit recept niet uit of je frietjes in de frituur of in de oven bakt. Je zou zelfs zoete aardappelen kunnen gebruiken!

Ingrediënten Truffel friet

2 porties friet
1 – 3 eetlepels truffelolie
1 flinke hand Parmezaanse kaas (zeer fijn geraspt)
zout naar smaak

Optioneel: verse peterselie en knoflookpoeder

Bereiding

 1. Bak je frietjes zoals je dit gewoon ook zou doen. Zodra de frietjes uit de frituur of oven komen is het belangrijk om snel te werken, dus zorg ervoor dat de rest ook klaar ligt.
 2. Meng de friet in een grote kom met de truffelolie. Voeg de Parmezaanse kaas en zout (en optioneel wat knoflookpoeder) toe en hussel het goed door elkaar. Strooi er eventueel wat vers gesnipperde peterselie overheen.

Eet smakelijk!

 

Pin deze Truffel Friet!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Truffel friet met parmezaanse kaas

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik hou echt van friet en dit ziet er zo lekker uit!!!

 2. Goeiemorgen

  De truffelfrietjes ga ik proberen.
  Gedroogde kaaspoeder ken dat ook of is dat n erg groot verschil.

  Groetjes Mieke

  1. Hi Mieke, zelf heb ik geen ervaring met gedroogd kaaspoeder, maar ik zou niet kunnen bedenken waarom niet.

 3. Truffelolie bevat geen spoor van truffels. Met Dithiapentaan gemaakt wat bij propaan gas productie vrijkomt.

  1. Hi Robert, dat ligt helemaal aan de truffel olie die je gebruikt. De mijne koop ik in Frankrijk en bevat wel degelijke echte truffel, bij dit recept kun je op de foto het flesje zien staan. Dit soort truffelolie is ook in de betere zaken in Nederland te koop.

   Bij goedkope truffelolie is het inderdaad meestal wel zo dat de smaak van truffels kunstmatig is, maar dat kan nog steeds heel lekker zijn!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close