Lekker Luxe: Truffel Friet met Parmezaanse kaas

Truffel friet met parmezaanse kaas

Truffel friet met Parmezaanse kaas, wie is daar nou niet gek op? Voor dit luxe recept hoef je niet langer de deur uit, maar maak je het gewoon lekker thuis.

Truffel friet ken ik vooral uit New York en van food festivals. Het geeft iets wat normaal al zo lekker is, een goede portie patat, een heerlijke, luxe twist. Lekker om in het gras, in de zon te zitten met een portie truffel friet.

Voor dit makkelijke recept zijn twee dingen erg belangrijk. Eén daarvan is de truffelolie die je gebruikt. Zelf gebruik ik twee lepels van mijn truffelolie, maar elke olie is anders qua sterkte. Begin dus met één eetlepel en proef de friet.

Het tweede is je Parmezaanse kaas. Zelf vind ik het lekker om de kaas zo fijn mogelijk te malen, zodat het lekker aan de truffel frietjes blijft plakken. Ik doe dit door mijn geraspte kaas nog eens te vermalen, samen met zout. Als ik knoflookpoeder gebruik, vermaal ik dit gelijk mee.

Het maakt voor dit recept niet uit of je frietjes in de frituur of in de oven bakt. Je zou zelfs zoete aardappelen kunnen gebruiken!

Ingrediënten Truffel friet

2 porties friet
1 – 3 eetlepels truffelolie
1 flinke hand Parmezaanse kaas (zeer fijn geraspt)
zout naar smaak

Optioneel: verse peterselie en knoflookpoeder

Bereiding Truffel Friet

  1. Bak je frietjes zoals je dit gewoon ook zou doen. Zodra de frietjes uit de frituur of oven komen is het belangrijk om snel te werken, dus zorg ervoor dat de rest ook klaar ligt.
  2. Meng de friet in een grote kom met de truffelolie. Voeg de Parmezaanse kaas en zout (en optioneel wat knoflookpoeder) toe en hussel het goed door elkaar. Strooi er eventueel wat vers gesnipperde peterselie overheen.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *