Tuna Melt Sandwich

Recept Tuna Melt Sandwich
Zijn jullie al bekend met de Tuna Melt? Het is een heerlijke sandwich met tonijnsalade en kaas; een echte klassieker!
Er zijn heel veel manieren om een Tuna Melt te maken. Het begint natuurlijk al met wat voor tonijnsalade je maakt. Ik gebruik in dit recept een vrij simpele versie van de tonijnsalade met weinig opsmuk. De mini augurken zijn een persoonlijke favoriet van mij. Klein, knapperig en licht zuur, zonder dat het de tonijnsalade te nat maakt.

In dit recept voor een Tuna Melt gebruik ik zelf maximaal één eetlepel mayonaise; genoeg om het net even wat smeuïg te maken, zonder dat het heel erg vet wordt. Heb je het zelf toch nog iets smeuïger? Gebruik dan gerust extra mayonaise. Wil je liever helemaal geen mayo? Prak er dan eens wat avocado doorheen!

Benodigdheden Tuna Melt

1 blikje tonijn
1 rode ui
1 a 2 eetlepels mayonaise
10 mini augurkjes
2 broodjes of 4 plakken brood
paar plakken belegen of Cheddar kaas of een andere kaas die je lekker vindt en goed smelt!
zout & peper

Bereiding Tuna Melt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snipper je rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de mini augurkjes in dunne plakjes. Meng dit met de tonijn en mayonaise. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Let op, de kaas en tonijn zijn al zoutig, dus niet teveel!
  3. Snijd je broodjes open en besmeer ze royaal met de tonijnsalade. Leg bovenop de tonijnsalade een paar plakken kaas en sluit af met een dekseltje van brood.
  4. Plaats je Tuna Melt in de oven, totdat de kaas goed gesmolten is (meestal na maximaal 10 minuten).

Eet smakelijk! Ik vind het zelf echt iets voor een luie zondagochtend, heerlijk!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *