Tuna Sandwich, simpel maar zo lekker

Deel met vrienden en familie

Deze tuna sandwich is super simpel te maken en heeft helemaal geen bijzondere ingrediënten. Toch is het super lekker en heb je binnen no-time een feestelijke lunch bereid.

Inspiratie kan overal vandaan komen

Soms krijgt ik wel eens wat opgestuurd, zo ook een pot Belze Majoneis van TON. Hoewel dit Belgische mayonaise is, zag ik in het boekje met bijgeleverde recepten een club sandwich. Dit deed mij direct denken aan de tuna sandwiches die we altijd in Thailand eten. Bijna overal, in elk hotel, hostel en strandtentje kun je daar namelijk broodjes tonijn krijgen. Helemaal niets Thais aan, met brood, tonijn en mayo, maar wel ontzettend lekker. Vaak krijg je er daar frietjes bij, maar ik vond het een beetje te gek om voor de lunch de frituur aan te slingeren, dus ging ik voor frietsticks chips. Zo zie je maar, mijn inspiratie komt echt overal vandaan.

Ben je wel op zoek naar een meer Thaise salade, probeer dan ook eens onze Thaise tonijnsalade.

Tuna Sandwich

Ingrediënten Tuna Sandwich

voor twee personen

1 blikje tonijn
2 eetlepels mayonaise
0.5 rode ui
zout & peper

4 sneetjes casino wit
2 tomaten
stuk komkommer
frietsticks chips
ijsberg sla

Bereiding

  1. Snijd de tomaat in plakjes en bestrooi met een klein beetje zout. Laat dit lekker intrekken, terwijl we verder gaan met de rest. Je zult zien dat het de smaak van de tomaat ontzettend ten goede komt.
  2. Laat het blikje tonijn uitlekken en snipper ondertussen je halve rode ui. Meng dit met twee eetlepels mayonaise, proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Smeer de sneetjes casino wit in met een flinterdun laagje mayonaise en rooster ze in een warme koekenpan. In de broodrooster kan natuurlijk ook, maar die heb ik zelf niet.
  4. Bekleed het brood met ijsbergsla, daarop de helft van de tonijn, de helft van de plakjes tomaat en nog een snee brood. Herhaal dit voor je andere sandwich
  5. Snijd schuin doormidden en serveer met plakjes komkommer en friet sticks chips.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close