Zelfgemaakte Turkse Pizza, oftewel lahmacun, vul je met knapperige ijsbergsla en groente, geef je pit met een flinke hoeveelheid sambal en maak je af met knoflooksaus! Met dit recept maak je heel simpel en snel zelf verse Turkse pizza. Niks lekkerder dan je eigen deeg!
Turkse Pizza
Een Turkse pizza bestaat uit een dun laagje deeg met daarop een mengsel van gehakt, tomaat, ui, paprika en peterselie. Meestal opgerold gegeten, al dan niet gevuld met döner of shoarma. Hoewel de naam anders doet vernoemen, wordt deze pizza in het hele Midden-Oosten gegeten. In andere landen staat het ook wel bekend als bijvoorbeeld de Libanese pizza.
Lahmacun
Er wordt wel eens beweerd dat lahmacun de niet-opgerolde versie is van de Turkse Pizza, maar dit klopt niet. Lahmacun is de Turkse benaming voor dit gerecht.
In de pan of in de oven?
Wij bakken deze Turkse pizza in een pan. Doordat ze relatief kort gebakken worden en de oven steeds open en dicht gaat, verlies je teveel warmte. Dan werkt een goede koekenpan beter. We bakken één kant zonder deksel, zoals je een pannenkoek ook zou bakken. Deze kant smeren we vervolgens in met een dunne laag gehaktmengsel. Deze gaat met de gehakt naar boven terug in de pan en dan plaatsen we een deksel op de pan. Zo bakken we de lahmacun in een paar minuten lekker gaar.
Door de deksel op de pan te plaatsen maak je van de pan een soort oven. Het is wel belangrijk dat je het deeg goed dun uitrolt, anders wordt het niet gaar. Het gehaktmengsel moet je ook goed dun over de pizza verdelen, om dezelfde reden.
Pin dit recept voor Turkse Pizza!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.