Udon Noedels met kip en pindasaus

Udon Noedels met kip
Heerlijke sappige, dikke udon noedels met kip en pindasaus. Super makkelijk te maken en binnen 20 minuten klaar (15 als je heel snel bent!).

Udon Noedels

Udon noedels of noodles zijn heerlijke dikke en zachte Japanse noedels. Je kunt ze ‘vers’ kopen in vacuümverpakte zakjes, waardoor ze super snel te bereiden zijn. Deze noedels zijn meestal ook flink dikker dan hun gedroogde broertjes. Wat mij betreft is het bij udon noedels: hoe dikker, hoe lekkerder! Doordat ze zo lekker dik zijn, zijn ze uitermate geschikt om mee te wokken. Deze keer maken we er een heerlijk gerecht met kip mee.

Kun je geen udon noedels vinden, gebruik dan gerust andere noedels voor dit recept, bijvoorbeeld dikke rijstnoedels.

Udon noodles met kip en pindasaus

Ingrediënten Udon Noodles met kip

2 pakjes verse udon noedels
3 cm verse gember
3 teentjes knoflook
1 flinke bos ui (of twee lente ui)
2 kippendijen (of kipfilet)
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel palmsuiker (alternatief: bruine suiker)
150 ml water

olie om in te bakken
zout

optioneel: chilipoeder en sesamzaadjes

Bereiding

  1. Kook water en plaats hier de udon noedels in voor 4 minuten. Na de vier minuten kun je ze voorzichtig uit elkaar schudden. Giet af en zet apart tot we ze nodig hebben
  2. Snijd de gember en knoflook fijn. De knoflook niet te fijn, zoals je bij Italiaanse gerechten doet, want dan verbrandt het te snel. Snijd de lente ui in ringen. Leg het groene gedeelte apart, dat is straks voor de garnering.
  3. Snijd de kip in kleine stukjes en bestrooi met een beetje zout.
  4. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en voeg de chilipoeder toe, gevolgd door de knoflook, gember en lente ui (alleen wit!) en bak dit goed, ongeveer 30 seconden.
  5. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur, tot de kip aan alle kanten mooi bruin is. Doe dit al roerend, zodat er niets aanbakt.
  6. Zet het vuur iets lager en voeg de pindakaas, sojasaus, palmsuiker en water toe. Laat ongeveer 4-5 minuten sudderen om de smaken te laten trekken en de saus in te laten dikken.
  7. Roer de udon noedels er doorheen en verwarm even mee, 30 seconden is meestal genoeg. Schep in kommen en besprenkel met het groene van je lente ui en eventueel wat sesamzaadjes.

P.S. word je saus niet dik? Meng dan een eetlepel maizena met een klein beetje koud water tot een papje en roer dit door je saus. Laat het even bubbelen, tot je saus dikker is!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *