Heerlijke sappige, dikke udon noedels met kip en pindasaus. Udon noedels zijn dikke, chewy noedels die vaak worden gebruikt in de Japanse keuken. Ze zijn perfect om te combineren met verschillende ingrediënten, waaronder kip en pindasaus. In dit recept wordt er een heerlijk en eenvoudig gerecht gemaakt van udon noedels met kip en pindasaus. Super makkelijk te maken en binnen 20 minuten klaar (15 als je heel snel bent!).
Udon Noedels
Udon noedels of noodles zijn heerlijke dikke en zachte Japanse noedels. Je kunt ze ‘vers’ kopen in vacuümverpakte zakjes, waardoor ze super snel te bereiden zijn. Deze noedels zijn meestal ook flink dikker dan hun gedroogde broertjes. Wat mij betreft is het bij udon noedels: hoe dikker, hoe lekkerder! Doordat ze zo lekker dik zijn, zijn ze uitermate geschikt om mee te wokken. Deze keer maken we er een heerlijk gerecht met kip mee.
Kun je geen udon noedels vinden, gebruik dan gerust andere noedels voor dit recept, bijvoorbeeld dikke rijstnoedels.
Variaties
Variatiemogelijkheden:
- Vervang de kip door biefstuk, garnalen of tofu.
- Voeg extra groenten toe zoals paksoi, wortel of broccoli.
- Pas de hoeveelheid chilivlokken aan naar smaak.
Pin deze Udon Noedels met kip en pindasaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk dat je gewoon zelfgemaakte pindasaus in je recept gebruikt! Er zijn zoveel recepten met kant-en-klare sauzen, die zoveel minder lekker zijn
Hi Axl, pindasaus is zo makkelijk te maken dat de kant-en-klare versie bij mij er niet in komt, ik vind ze vaak ook veel te zoet!
Hallo,
Ik had even een vraagje?
Het recept van de is in noedels met kip en pindasaus zoals het hierboven staat omschreven voor hoeveel personen is dit!
Ik hoor graag van je…..
Groetjes Mark
Hi Mark, voor twee personen als hoofdgerecht! Eventueel drie als je wat extra groente bijvoegt en je een kleine eter er bij hebt zitten 😉
Hoeveel gram gedroogde noedels adviseer je voor dit recept?
Droge Udon noodles? Ongeveer 90gr voor twee personen
Zeer smakelijk menuutje voor twee. Had eerst per ongeluk de gewone udonnoedels, maar de voorgekookte zijn inderdaad lekkerder, dank voor de tip. In plaats van water maak ik de saus met een beetje kokosmelk, maakt het wat romiger. Verder als extra groente een pannetje met haricots verts erbij, krijg je in ieder geval een goede portie groenten binnen, (dop)erwten kan ook. Ohja, een goede sojasaus (Indonesisch) is voor mij een must, maar hoeft niet natuurlijk. Nogmaals Mariska, dank voor het recept(je), staat hier vaak een keertje op tafel.
Hoeveel calorieën bevat dit?
Hi Barbara, op dit moment vermelden wij bewust geen calorieën bij onze recepten. Dit heeft meerdere redenen. Mocht je heel nieuwsgierig zijn kan ik dat wel een keer uitleggen.
Je kan het wel zelf heel makkelijk uitrekenen op de website van het voedingscentrum, of apps als MyFitnessPal. Dan weet je meteen hoe zwaar je kippendijen zijn en welk merk pindakaas je gebruikt.