Valentijns ontbijtje met ei

Valentijns ontbijtje met Ei

Valentijns ontbijtje met ei is een heerlijk schattig begin van de dag voor je geliefde. Liefde gaat nou eenmaal door de maag of niet soms?

In Amerika is dit gerecht al jaren bekend, hoewel dan niet in hartvorm, en daar heet het ‘eggs in a hole’ (eieren in een gat). Door het gat hartvormig te maken geeft het net even dat extra’s dat je zoekt voor een Valentijns ontbijt. Maak je niet druk als je hart niet perfect is, het gaat toch vooral om het idee en de liefde die je erin stopt 😉

Voor mijn Valentijn ga ik voor een snee maisbrood en een spiegel-eitje; ik weet dat hij dat het lekkerste vindt. Pas dit recept gerust aan aan jouw Valentijn.

Is je liefje niet zo van de hartige ontbijtjes? Misschien kun je hem of haar dan meer verblijden met wat heerlijke pannenkoekjes (klik hier voor het recept) of Nutella broodjes (klik). En een gezond ontbijt kun je ook extra lekker maken (klik).

Benodigdheden Valentijns ontbijtje met ei

per persoon
1 snee brood naar keuze
1 klein ei
beetje boter of olie

Optioneel:
paprika
bieslook

Bereiding Valentijns ontbijtje met ei

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snijd of knip een hartje uit het midden van de snee brood. Zelf vond ik dit het makkelijkste gaan met een schaar. Nog beter gaat het natuurlijk als je een steker hebt in de vorm van een groot hart.
  2. Vet de snee brood aan beide kanten licht in. Toast het brood aan één kant mooi goud bruin. Draai het vervolgens om en doe een heel klein beetje boter of olie in het hartvormige gat.
  3. Laat je ei voorzichtig in het hartvormige gat vallen en bak het geheel, totdat het ei gaar is.

Klaar is je romantische Valentijns ontbijtje!

Wil je nog wat extra’s doen? Maak dan van een stukje paprika een hartje en van wat bieslook een pijl <3
Fijne Valentijn!

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *