Red Velvet Chocolademelk! Leuk om iemand te verrassen, bijvoorbeeld op Valentijnsdag, maar je kunt natuurlijk ook gewoon jezelf in het zonnetje zetten.
Kleurstof, rode bieten of bietensap
Er zijn meerdere manieren om je gewone chocolademelk om te toveren in een red velvet variant. Natuurlijk kan het met kleurstof, maar het kan ook met de hulp van rode bieten. Je kunt wat rauwe bieten raspen en daarmee de melk kleuren (wel de bietjes er weer uitzeven), of een eetlepel bietensap toevoegen.
Zelf kijk ik het liefste wat ik nog in huis heb. Mocht ik toevallig al bieten in huis hebben, dan gebruik ik deze wel liever dan de kleurstof.
Ingrediënten Red Velvet Chocolademelk
Per glas/mok red velvet chocolademelk
1 – 1.5 eetlepel cacaopoeder
250 ml melk
suiker
rode kleurstof of geraspte rode bieten of een eetlepel bietensap
optioneel: slagroom
Bereiding Red Velvet Chocolademelk
- Verwarm in een klein pannetje de melk. Werk je met rode bieten, verwarm deze dan gelijk mee.
- Meng de cacao met de verwarmde melk. Dit gaat het makkelijkste als je eerst een beetje melk door de cacao roert en vervolgens dit papje bij de melk giet; dat voorkomt klontjes.
- Maak je gebruik van kleurstof, voeg die dan nu toe. Doe dit druppel voor druppel. Roer goed door en blijf rode kleurstof toevoegen, tot je de gewenste kleur hebt bereikt.
- Voeg suiker (andere zoetstof kan natuurlijk ook!) naar smaak toe.
- Versier je chocolademelk met slagroom en geniet!
Wat een super leuk idee! Ga het zeker eens zo maken.. Ziet er erg feestelijk uit
Deze foto deed me klikken, wat ziet dit er lekker uit!
Wat een mooi compliment 😁 Dankje Hanneke, altijd leuk om te horen!
Leuk en origineel recept. En mooie foto. Ik heb er meteen zin in!