Vanille cake met frambozen frosting

Deel met vrienden en familie

Vanille cake met frambozen frosting is simpel, maar toch zo lekker. Door de frambozen in de botercrème krijgt het een prachtige, zachtroze kleur. Het is niet mijn beste foto: zonder verse frambozen was de cake mooier, maar ja, als je ze er eenmaal ingestoken hebt, is er geen weg meer terug ;).

Vanille cake met frambozen frosting

Cake met zelfrijzend bakmeel

Misschien is het je al opgevallen, maar overal lijkt de bloem wel uitverkocht. Iedereen is lekker aan het bakken en hoewel ik altijd wel een voorraad in huis heb, begint dat langzaam op te raken. Zelfrijzend bakmeel is er nog wel en hoewel dat niet hetzelfde is (lees hier het verschil), kun je hier heel goed cakes mee bakken. Gebruik je bloem? Vergeet dan niet bakpoeder toe te voegen.

Vanille cake met frambozen

Ingrediënten Vanille cake met frambozen frosting

Vanille Cake
200 gr suiker
200 gr boter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
snuf zout
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel

Frambozen Frosting
125 gr bevroren frambozen
2 eetlepels water
0.5 eetlepel suiker
kneep citroensap
250 gr boter
snuf zout
0.5 blikje gecondenseerde melk

Optioneel: roze kleurstof, verse frambozen en spikkels

Extra benodigdheden: elektrische mixer, bakblik, bakpapier

Bereiding

Vanille cake

  1. Vet een cakevorm in en bek deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Mix de suiker en boter samen met vanille extract en een snufje zout, tot het mooi luchtig is geworden. Mix vervolgens op medium snelheid 1 voor 1 de eieren er doorheen. Spatel nu rustig in drie delen de bloem er doorheen, tot je er niets meer van ziet.
  3. Schep dit in je cakevorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar en goudbruin.
  4. Haal de cake uit zijn vorm en laat afkoelen. Bek met een theedoek als je hem goed zacht wilt houden.

Frambozen frosting

  1. We beginnen met het maken van een frambozen coulis. Verwarm in een pannetje de bevroren frambozen, water, suiker en een kneepje citroen. Breng aan de kook en laat dit 5 minuten pruttelen. Roer zo nu en dan door. Druk de frambozen door een zeef, de pitjes mogen weg. Laat dit afkoelen.
  2. Klop de boter op hoge snelheid in 5 minuten luchtig met een snufje zout. Voeg in twee delen de gecondenseerde melk toe en klop tot het goed vermengd is.
  3. Voeg beetje bij beetje de frambozen coulis toe, steeds tot het goed vermengd is. De frosting is nu al lichtroze, mocht je het nog rozer willen hebben, voeg dan wat kleurstof toe.
  4. Versier de cake met de frosting en eventueel nog verse frambozen en spikkels.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close