Vanille – Sinaasappel panna cotta

Deel met vrienden en familie

Vanille – sinaasappel panna cotta is heerlijk romig, een beetje fris en natuurlijk heeft het een vleugje zoet. Room, vanille en sinaasappel: mij doet dit toetje een beetje denken aan een volwassen versie van het bekende ‘split’ ijsje. Te maken in 10 minuten, maar je moet wel even geduld hebben met het opstijven. Perfect om van tevoren te bereiden.

Vanille - Sinaasappel panna cotta

Gek op de Italiaanse keuken? Dan hebben we nog meer recepten voor je! 

Ingrediënten Vanille – sinaasappel panna cotta

voor vier personen

3 blaadjes gelatine
250 ml melk
250 ml slagroom
25 g suiker
1 vanillepeul (of een theelepel vanille extract)
rasp van de schil van 1 sinaasappel

extra saus
2 eetlepels sinaasappel jam
4 eetlepels sinaasappelsap

Optioneel: Licor 43

overige benodigdheden:
4 panna cotta vormpjes of 4 kleine glaasjes
huishoudfolie

Bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  2. Was de sinaasappel grondig en rasp deze met een fijne rasp. Probeer het wit te vermijden, dit is bitter.
    Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de zaadjes eruit. Plaats deze in een steelpan (of gebruik extract!), samen met de rasp, melk, suiker en room.
  3. Zet het pannetje op het vuur en verwarm deze tot het net kookt. Haal het vervolgens direct van het vuur af. Zelf vind ik het wel zo mooi (en ik gebruik dan ook een goede, fijne rasp) om de sinaasappelrasp in de panna cotta te laten, wil je dit liever niet, haal het dan nu door een fijne zeef.
  4. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door de warme mix heen. Verdeel het mengsel over je vormpjes.
  5. Als je het vervelend of lelijk vindt dat er een vel op je panna cotta komt, dek ze dan af met een stuk huishoudfolie (druk de folie helemaal op de panna cotta), voordat je ze in de koelkast plaatst. Laat ze minimaal 6 uur, maar liever nog de hele nacht, in de koelkast opstijven.
  6. Verwarm in een klein pannetje de sinaasappeljam met het sap. Roer goed los en breng even tot borrelen. Haal van de warmtebron en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Heb je panna cotta vormpjes gebruikt? Dip ze dan even in een schaaltje met warm water, voordat je ze omkeert. Zo komen ze gemakkelijk los!
  8. Schep wat van je sinaasappelsaus over de panna cotta heen en je bent klaar om te serveren! Extra lekker maak je het nog met een klein scheutje Licor 43 😉

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close