Varkensrollade met sinaasappel en rozemarijn is een heerlijke, sappige rollade vol smaak, die absoluut niet saai is. Eet ‘m zo of maak een heerlijke sticky sinaasappelglaze om je rollade net even wat extra glans en smaak te geven. Simpel genoeg om zo te maken, maar spectaculair genoeg om op te dienen als hoofdgerecht tijdens Kerst!
Varkensrollade met sinaasappel en rozemarijn
Sinaasappel en varkensvlees zijn echte smaakvriendjes van elkaar, ze combineren ontzettend goed. Door wat schijfjes sinaasappel met schil mee te koken krijgt de saus een heerlijk volwassen vleugje bitter. Ben je daar niet zo van, dan laat je de schil heel gemakkelijk weg. Het is jouw feestje!
Liever kip? De smaken en bereiding van dit recept lenen zich ook heel erg goed voor een kiprollade! De kerntemperatuur van de kiprollade moet wel minimaal rond de 70 graden liggen!
Lekkere bijgerechten
Een rollade eet je natuurlijk met wat lekkere bijgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Klassiek aardappelkroketjesrecept voor thuis!
- Kerstige rode kool met glühweinkruiden
- Gewoon goede aardappelpuree
- Geroosterde spruitjes met honing en amandel
- Kurkuma knoflook aardappeltoefjes
Pin deze Varkensrollade met sinaasappel en rozemarijn!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.