Deze heerlijke Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!
Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist
Buddha bowls zijn tegenwoordig mijn go-to snelle, gezonde maaltijd voor doordeweeks. Door quinoa te gebruiken in plaats van rijst is het ook nog eens een koolhydraatarme maaltijd (let op, dus niet geheel koolhydraatvrij, maar arm!)
Laatst ontdekte ik de vegetarische balletjes van Garden Gourmet en ik was meteen enthousiast. De smaak en de textuur (ook niet onbelangrijk) bevielen echt ontzettend goed: wat is dit lekker! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet veel ervaring heb op het gebied van vega balletjes, dus gebruik voor dit gerecht gerust je eigen favoriete vega balletjes.
Geen fan van vega gehaktballetjes? Als alternatief kun je ook kiezen voor falafel. Is dat nog steeds te groen voor jou en wil je toch liever wat vlees, probeer dan eens deze gehaktballetjes met 5-spice.
Koolhydraatarme Bowl
De meeste bowl gebruiken rijst als basis. Wat natuurlijk ontzettend lekker is, maar door quinoa te maken is je bowl koolhydraatarm en bevat meer proteïne.
Pin deze Vega Buddha Bowl !
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.