Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!

Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist

Buddha bowls zijn tegenwoordig mijn go-to snelle, gezonde maaltijd voor doordeweeks. Door quinoa te gebruiken in plaats van rijst is het ook nog eens een koolhydraatarme maaltijd (let op, dus niet geheel koolhydraatvrij, maar arm!)

Laatst ontdekte ik de vegetarische balletjes van Garden Gourmet en ik was meteen enthousiast. De smaak en de textuur (ook niet onbelangrijk) bevielen echt ontzettend goed: wat is dit lekker! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog niet veel ervaring heb op het gebied van vega balletjes, dus gebruik voor dit gerecht gerust je eigen favoriete vega balletjes.

Geen fan van vega gehaktballetjes? Als alternatief kun je ook kiezen voor falafel. Is dat nog steeds te groen voor jou en wil je toch liever wat vlees, probeer dan eens deze gehaktballetjes met 5-spice.

Koolhydraatarme Bowl 

De meeste bowl gebruiken rijst als basis. Wat natuurlijk ontzettend lekker is, maar door quinoa te maken is je bowl koolhydraatarm en bevat meer proteïne. 

Vega Buddha Bowl met quinoa en een indo-twist

Deze heerlijke Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een heerlijke pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Bowl

  • 80-140 gr quinoa
  • 1 bakje edamame boontjes
  • 0.5 komkommer
  • 1 punt paprika
  • 1 verse chili
  • 1 handje gebakken uitjes
  • 1 pakje ve­ge­ta­ri­sche In­di­sche bal­le­tjes (ik gebruik Garden Gourmet)
  • koriander optioneel

Saus

  • 1 eetlepel  sojasaus
  • 1 eetlepel  ketjap manis
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 tot 4 theelepel  Sriracha
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 0.5 citroen alleen sap
  • 1 eetlepel water

Instructies

  • Bereid de quinoa zoals dit op de verpakking vermeld staat of zoals je gewend bent. Vergeet niet een klein beetje zout toe te voegen aan je kookvocht.
    80-140 gr quinoa
  • Verwarm de balletjes
    1 pakje ve­ge­ta­ri­sche In­di­sche bal­le­tjes
  • Snijd ondertussen je groentes in halve ringen en warm je vegetarische balletjes rustig op. Als je het lekker vindt kun je ook de edamame boontjes opwarmen. Proef een klein stukje van je chili peper, zodat je kunt besluiten of je de zaadjes erin laat (dan is het pittiger) of dat je de zaadjes er toch liever uit haalt.
    1 bakje edamame boontjes, 0.5 komkommer, 1 punt paprika, 1 verse chili
  • Roer de ingrediënten van de saus door elkaar. Voeg water toe om de saus de juiste dikte te geven. Zelf gebruik ik 100% pindakaas en die is wat dikker dan ‘gewone’ pindakaas.
    koriander, 1 eetlepel  sojasaus, 1 eetlepel  ketjap manis, 2 eetlepels pindakaas, 1 teentje knoflook, 0.5 citroen, 1 eetlepel water, 1 tot 4 theelepel  Sriracha
  • Schep de quinoa op de bodem van je bowl, verdeel de groentes en de balletjes erover en top af met gefrituurde uitjes en eventueel koriander.
    1 handje gebakken uitjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Westers
Trefwoord: gezond, koolhydraatarm, makkelijk

Pin deze Vega Buddha Bowl !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vega Buddha bowl met quinoa

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close