Vegan Burrito Bowl: een klein feestje

Deel met vrienden en familie

Vegan Burrito Bowl
Een Burrito Bowl heeft al het lekkere van een normale burrito, maar dan een stuk gezonder en makkelijker te eten! Geef die goede ouwe burrito een moderne vegan make-over.

Toevalligerwijs is deze burrito bowl geheel vegan. Terwijl ik bezig was met dit recept, heb ik gewoon helemaal niet aan vlees gedacht. Eerlijk gezegd: tijdens het eten mis je dit ook helemaal niet. Wil je toch vlees of vis toevoegen, doe dit dan gerust. Denk bijvoorbeeld aan wat tonijn of gehakt met taco kruiden.

Zelf heb ik voor dit recept gekozen voor bruine basmati rijst, maar eigenlijk kun je alle soorten rijst gebruiken. Geen zin in rijst? Gebruik dan quinoa, amaranth, spelt of freekeh. Allemaal lekker. Ik zou zeggen, kijk gewoon waar je trek in hebt of (zoals in mijn geval) wat je nog in huis hebt.

Ingrediënten Vegan Burrito Bowl

voor twee flinke hoofdmaaltijden of 4 lunches

200 g rijst (of quinoa, amaranth, spelt, etc.)
1 rode ui
1 teentje knoflook
taco kruiden (naar smaak, met mijn eigen kruidenmix gebruik ik een flinke eetlepel)
200 ml tomaten frito / passata

2 kleine of 1 grote zoete aardappel
1 flinke theelepel gemalen komijn

130 g zwarte bonen
300 g mais (gekookt of uit blik)
1 theelepel cayennepeper

komkommer
tomaat
paprika
avocado of guacamole

olijfolie, zout, peper

optioneel: koriander, jalapeno’s

Bereiding Vegan Burrito Bowl

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper ondertussen een ui en een teentje knoflook. Fruit de ui in een klein beetje olijfolie en voeg de tacokruiden, knoflook en tomaten frito toe. Roer dit goed door en voeg de gekookte rijst toe. Roer dit geheel goed door en laat het nog even op staan, tot het niet meer zo nat is.
  3. Was de zoete aardappel goed, verwijder eventuele rare plekjes en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met een eetlepel olijfolie, een snuf zout en een theelepel gemalen komijn. Bak ze in de oven in 20 minuten gaar.
  4. Snijd de tomaat, komkommer en paprika in kleine blokjes of reepjes. Meng de mais met een klein theelepeltje cayennepeper.
  5. Plaats alle ingrediënten in een bowl!

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close