Vegan chocolademousse van tofu

Deel met vrienden en familie

Vegan chocolademousse van tofu is helemaal niet zo gek als het klinkt en juist een ontzettend lekker dessert. Je maakt dit gerecht met maar een paar ingrediënten en het resultaat zit ook nog eens vol met proteïnen. Deze chocolademousse is vegan en daarmee ook vrij van rauwe eieren en lactose. Geschikt voor (bijna) iedereen dus!

Vegan chocolademousse

Ik zou kunnen doen alsof dit recept een geheim ingrediënt heeft, maar het staat al in de titel natuurlijk en dat is tofu! Je kunt de vegan chocolademousse aankleden net zoals elke andere chocolademousse. Deze keer hebben wij de mousse afgemaakt met gehakte pistachenootjes, frambozen en blaadjes munt. 

Je chocolademousse liever iets zoeter? Voeg dan bij stap drie een vloeibare zoetstof toe, denk aan maple siroop, johannesbroodsiroop of iets in die richting. Zelf vind ik het resultaat zoet genoeg. 

Chocolademousse van tofu

Vegan Chocolademousse

Chocolademousse van tofu

Oké, ik kan mij voorstellen dat wanneer je dit heerlijke chocoladetoetje nog nooit geproefd hebt, dat je denkt: “tofu??? In een toetje? Bleeghhh”. Geloof me, het is echt ontzettend lekker en het smaakt absoluut niet naar tofu. Ik heb het recept op verschillende personen getest en pas nadat ze het op hadden, verteld dat het gemaakt was met tofu. Ze hadden het allemaal niet door en vonden het unaniem een ontzettend lekkere chocolademousse.

Deze vegan chocolademousse van tofu wordt niet gemaakt met de standaard tofu die je ook bakt, maar van zogenaamde ‘silken tofu’. Deze tofu is zijdezacht en bevat heel veel eiwitten.

Vegan chocolademousse van tofu

Vegan chocolademousse van tofu is helemaal niet zo gek als het klinkt en juist een ontzettend lekker dessert. Je maakt dit gerecht met maar een paar ingrediënten en het resultaat zit ook nog eens vol met proteïnen. Deze chocolademousse is vegan en daarmee ook vrij van rauwe eieren en lactose. Geschikt voor (bijna) iedereen dus!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven in de koelkast 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • 175 gr chocolade puur
  • 0.5 theelepel oploskoffie / instant koffie fijn gemalen
  • 350 gr silken tofu 1 verpakking
  • 0.25 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Smelt de chocolade samen met de oploskoffie 'au bain-marie'.
    175 gr chocolade, 0.5 theelepel oploskoffie / instant koffie
  • Maal de silken tofu samen met het vanille-extract tot een moes.
    350 gr silken tofu, 0.25 theelepel vanille-extract
  • Roer de gesmolten chocolade er doorheen en schep in bakjes of glazen.
  • Plaats in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

Notities

Je chocolademousse liever iets zoeter? Voeg dan bij stap drie een vloeibare zoetstof toe, denk aan maple siroop, johannesbroodsiroop of iets in die richting. Zelf vind het het resultaat zoet genoeg. 
Deze keer hebben wij de mousse afgemaakt met gehakte pistachenootjes, frambozen en blaadjes munt.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, toetje
Keuken: Japanese
Trefwoord: glutenvrij, kerst vegan, lactosevrij, vegan

Pin deze Vegan chocolademousse van tofu

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vegan Chocolademousse van tofu met frambozen en pistache noten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close