Vegan chocolademousse zonder avocado, zonder banaan en zonder kokos!

Vegan chocolademousse zonder avocado, zonder banaan en zonder kokos! Met slechts twee ingrediënten die in elke supermarkt te krijgen zijn, maak je in een handomdraai deze chocolademousse!

Chocolademousse is heerlijk! Buiten de traditionele manier, met bijvoorbeeld slagroom of eiwit, zijn er ook veel manieren om chocolademousse vegan te maken. Veel van deze recepten gebruiken ingrediënten zoals avocado, banaan of kokos, maar het kan ook makkelijker!

Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om een chocolademousse te maken met slechts twee ingrediënten: chocolade en water! Ik hoor je denken, chocolade en water, dat zijn toch ongeveer elkaars natuurlijke vijanden? Heston Blumenthal, wie anders, kwam erachter dat je zelfs met alleen water en chocolade toch een heerlijke mousse kunt maken. Bijkomend voordeel is dat deze mousse echt naar chocolade smaakt, aangezien er geen andere smaken worden toegevoegd.

Hier vind je nog meer feestelijke vegan recepten.

Vegan chocolademousse zonder avocado

Ingrediënten Vegan chocolademousse

Voor ongeveer twee à drie porties

200 pure chocolade van minimaal 70%, zelf ga ik voor 80%
150 ml water

+ nog meer water en ijsklontjes.

Overige benodigdheden: twee flinke kommen en een garde.

Bereiding

  1. Snijd de pure chocolade in kleine blokjes. Kook het water en giet dit over de chocolade stukjes heen. Blijf roeren totdat alle stukjes chocolade gesmolten zijn en je een vloeibare chocoladesaus hebt.
  2. Plaats in een (net even grotere kom) wat water en ijsklontjes om ijswater te maken (50/50 verhouding ijs/water).
  3. Plaats de kom met chocolade in de kom met ijswater.
  4. Nu gaan we met de garde kloppen, totdat de chocolade dik begint te worden en je chocolademousse hebt, in plaats van chocoladesaus. Dit duurt ongeveer 5 minuten en je hoeft echt niet als een gek te kloppen.

De chocolademousse is zo al heerlijk, maar je kunt natuurlijk ook nog allerlei lekkers toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een snufje zout, chiliflakes of wat sinaasappel rasp.

Pin deze Vegan Chocolademousse!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close