Vegan chocolademousse zonder avocado, zonder banaan en zonder kokos!

Deel met vrienden en familie

Vegan chocolademousse zonder avocado, zonder banaan en zonder kokos! Met slechts twee ingrediënten die in elke supermarkt te krijgen zijn, maak je in een handomdraai deze chocolademousse!

Chocolademousse is heerlijk! Buiten de traditionele manier, met bijvoorbeeld slagroom of eiwit, zijn er ook veel manieren om chocolademousse vegan te maken. Veel van deze recepten gebruiken ingrediënten zoals avocado, banaan of kokos, maar het kan ook makkelijker en zonder deze ingrediënten. Vaak zijn deze ingrediënten namelijk of erg zoet, geven de mousse toch een kleine beetje van hun eigen smaak of zijn erg duur. En dan hebben we het nog niet eens over allergieën gehad.

Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om een chocolademousse te maken met slechts twee ingrediënten: chocolade en water! Ik hoor je denken, chocolade en water, dat zijn toch ongeveer elkaars natuurlijke vijanden? Heston Blumenthal, wie anders, kwam erachter dat je zelfs met alleen water en chocolade toch een heerlijke mousse kunt maken. Bijkomend voordeel is dat deze mousse echt naar chocolade smaakt, aangezien er geen andere smaken worden toegevoegd. Het is wel belangrijk dat je goed koud werkt. Door je kom in een andere kom met ijswater te plaatsen doe je dit heel makkelijk.

Hier vind je nog meer feestelijke vegan recepten

Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse zonder avocado, zonder banaan en zonder kokos! Met slechts twee ingrediënten die in elke supermarkt te krijgen zijn, maak je in een handomdraai deze chocolademousse!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade  van minimaal 70%, zelf ga ik voor 80%
  • 150 ml water
  • water en ijsklontjes

Instructies

  • Snijd de pure chocolade in kleine blokjes. Kook het water en giet dit over de chocolade stukjes heen. Blijf roeren totdat alle stukjes chocolade gesmolten zijn en je een vloeibare chocoladesaus hebt.
  • Plaats in een (net even grotere kom) wat water en ijsklontjes om ijswater te maken (50/50 verhouding ijs/water).
  • Plaats de kom met chocolade in de kom met ijswater.
  • Nu gaan we met de garde kloppen, totdat de chocolade dik begint te worden en je chocolademousse hebt, in plaats van chocoladesaus. Dit duurt ongeveer 5 minuten en je hoeft echt niet als een gek te kloppen.

Notities

De chocolademousse is zo al heerlijk, maar je kunt natuurlijk ook nog allerlei lekkers toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een snufje zout, chiliflakes of wat sinaasappel rasp.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Frans, Westers
Trefwoord: chocolade, kerst dessert, kerst vegan, vegan

 

 

Pin deze Vegan Chocolademousse!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld eentje met nog meer vegan recepten of je favoriete inspiratie voor een feestje! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vegan chocolademousse zonder avocado

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close