Vegan nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen

Vegan nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen is een snel recept bomvol smaak. Minder vlees eten wordt met deze maaltijd een makkie. Door heerlijke groene curry lever je niets in aan smaak. Door de rijst een dag van tevoren te koken, of gebruik te maken van magnetronrijst is dit vegan gerechtje makkelijk binnen 15 minuten klaar! Er zit trouwens ook nog courgette in, dus je krijgt ook nog eens een flinke portie groente binnen.

Vegan Nasi met groene curry paksoi

Volledig Vegan?

Deze nasi is volledig vegan, maar dan ga ik er stiekem wel van uit dat je zelf heerlijke groene currypasta maakt. Dit is heel simpel te maken: het is een kwestie van ingrediënten bij elkaar zoeken en dan stampen of malen. Kijk maar eens naar deze stories, waarin ik een mega-batch maak en deze vervolgens in kleine porties invries. Zo zit ik maanden goed in de curry!

Mocht je nog meer inspiratie willen voor lekkere vegan recepten, dan hebben we hier nog meer gerechten voor je.

Vegan nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen

Vegan nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen is een snel recept bom vol smaak. Minder vlees eten wordt met deze maaltijd een makkie. Door heerlijke groene curry lever je niets in aan smaak!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 min
10 min

Ingrediënten

  • 2-3 eetlepels groene currypasta
  • 0.5 paksoi
  • 0.5 courgette
  • 225 gr zwarte bonen (200 gr uitlekgewicht)
  • 250 gr rijst (gekookt en afgekoeld * )
  • 0.5 limoen

Optioneel

  • (vegan) vissaus
  • verse koriander

Instructies

  • Was de groente en snijd beiden door in de lengte. Snijd de courgette vervolgens in halve plakken en de paksoi in repen (zowel het witte als groende gedeelte).
  • Verwarm een beetje olie in een pan en bak hierin de groene curry een minuut aan, tot alle geuren goed vrij komen.
  • Voeg de courgette en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak dit lekker, terwijl je alles goed door schept, zodat de groene curry de groente bedekt.
  • Schep de rijst bovenop en maak daar een soort deksel van. Stoom de groente op deze manier een minuut of twee. Schep vervolgens goed door en bak de rijst.
  • Spoel de zwarte bonen om en giet goed af. Schep dit door de nasi, samen met het groene gedeelte van de paksoi. Bak even om te verwarmen en je nasi is klaar!
  • Maak af met een kneepje limoensap, wat (vegan) vissaus en eventueel wat verse koriander!

Notities

* in plaats van zelf rijst te koken, bijvoorbeeld een dag van tevoren, kun je ook heel goed magnetronrijst gebruiken.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: curry, rijst, thais

Pin deze Vegan nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Nasi met groene curry paksoi zwarte bonen pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close