Vegetarisch Kerstmenu (zonder vlees of vis)

Deel met vrienden en familie

Een vegetarisch Kerstmenu zonder vlees of vis hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ook zonder kalkoen of vleesgourmet kun je heel goed een lekkere Kerst hebben. Heb je toch wat hulp nodig? Wij hebben voor jou een compleet menu samengesteld!

Amuse – Bruschetta
Voorgerecht – Gegrilde paprikasoep
Hoofdgerecht – Kaasfondue met homemade brood!
Dessert – Pompoenroosjes

Vegetarische amuse – Bruschetta

Tomaten Bruschetta Italiaans recept
Bruschetta doet het altijd goed. Lekker hartig en simpele smaken, die vrijwel iedereen lekker vindt. Ga lekker voor de klassieker met tomaat, maar aubergine is ook erg lekker. Gebruik goede kwaliteit producten, dit komt de smaak zeker ten goede!

Voorbereidingstip: de tomaten kun je de avond van tevoren maken en goed afsluiten. Het daadwerkelijk samenstellen kun je beter vlak van tevoren doen, anders wordt het brood sompig.

Vegetarisch voorgerecht – Gegrilde paprikasoep

Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook
Gril zelf je paprika’s of speel een beetje ‘vals’ en maak gebruik van een pot. Geef het een luxe twist door vlak voor het serveren een lepel mascarpone in de kommen met soep te scheppen en er wat tuinkers over te sprenkelen.

Voorbereidingstip: de soep kun je makkelijk een dag of twee van tevoren maken!

Vegetarisch hoofdgerecht – Kaasfondue

Makkelijke Kaasfondue met Boursin
Bestaat er iets lekkerders dan kaasfondue? Bijna niet toch? Zowel geschikt voor een intiem Kerstdiner voor twee als voor een grotere groep. We hebben drie kaasfondue recepten voor je, en elke versie past goed in dit menu. Lekker om mee te dippen: mini komkommertjes, kerstomaatjes, maar natuurlijk ook brood, want dat dipt toch wel het lekkerst! Het lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt brood. Dit recept is erg makkelijk en geeft een heerlijk robuust brood. Wil je wat meer groente? Denk dan aan (eventueel geblancheerde) bloemkool- en broccoliroosjes, asperges of worteltjes.

Voorbereidingstip: zet alle ingrediënten klaar en rasp de kaas alvast, dat scheelt een hoop werk. De groente kun je al van tevoren snijden en eventueel blancheren.

Vegetarisch dessert – Pompoenroosjes

pompoen roosjes met bladerdeeg
Voor het toetje gaan we voor subtiel zoet en niet te zwaar. Pompoenroosjes zijn daar perfect voor. Zoet, maar niet overdreven zoet. Serveer de roosjes zo, of met een lekkere bol vanille ijs, kopje koffie en een klein glaasje (zelfgemaakte?) likeur.

Wat mij betreft is dit een heerlijk vegetarische kerstmenu! Mocht een van de recepten niet helemaal je ding zijn, we hebben nog veel meer vegetarische kerst recepten voor je. Ben je niet op zoek naar een vegetarisch Kerstmenu? Hou dan deze pagina goed in de gaten, want er komen nog meer complete Kerstmenu’s aan!

Ik wil jullie alvast ontzettend fijne en gezellige feestdagen toewensen! 

 

Vegetarisch Kerstmenu

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close