Vegetarische banketletter met paddenstoelen

Deel met vrienden en familie

Deze feestelijke vegetarische banketletter is perfect voor iedereen die zoet is geweest, maar trek heeft in iets hartigs! Dus iedereen die naast alle pepernotenchocolade en spijs ook wel iets met minder suiker op tafel wilt zetten. Dit jaar zonder vlees, maar met lekker veel paddenstoelen en heerlijke aardappelen.

Is het net Sinterklaas geweest en heb je toch heel veel trek in deze vegetarische bankletter? Maak dan in plaats van een letter een lange staaf en je hebt een hartige banketstaaf! Of maak er individuele pasteitjes van!

Vegetarische banketletter

Ingrediënten Vegetarische banketletter

300 gr aardappel
250 gr kastanjechampignons
100 gr shiitake
10 gr zout

1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 teentje knoflook
100 gr crème fraîche
100 gr geraspte kaas
1 theelepel mosterd
peper

een rol bladerdeeg
1 losgeklopt ei
nigellazaadjes

Bereiding

  1. Snijd de paddenstoelen in blokjes van 1 tot 1,5 centimeter en bestrooi met zout. Masseer dit in en laat 30 minuten intrekken. Knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit, door de paddenstoelen in een schone theedoek te doen. Het zal je verbazen hoeveel vocht er vanaf komt.
  2. Ondertussen schillen en wassen we de aardappelen en snijden we ze in kleine blokjes. Kook met een snufje zout, tot ze gaar zijn. Giet af, laat uitstomen en afkoelen.
  3. Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn van de steeltjes en hak ze fijn. Doe hetzelfde met een teentje knoflook. Meng dit samen met de crème fraîche, geraspte kaas, een theelepel mosterd, de paddenstoelen en afgekoelde aardappelen. Proef en breng op smaak met peper.
  4. Plaats de vulling in de lengte op je bladerdeeg. Laat een beetje ruimte over aan de uiteinden. Rol het deeg op zodat het hele mengsel is bedekt en het deeg een stukje overlapt.
  5. Snijd het overtollige bladerdeeg weg, dit gaat heel makkelijk met een pizzasnijder. Je zult nu misschien zien dat je rol niet helemaal mooi rond is. Je kun nu zachtjes rollen, zoals je vroeger vast wel gedaan hebt met klei en hem langzaam ronder maken. Dit helpt ook met het verdelen van de vulling, mocht dat niet helemaal netjes gelukt zijn.
  6. Knijp de uiteinden dicht en vouw netjes onder de rol.
  7. Plaats de rol op de bakplaat met de naad naar beneden en vorm je letter. Kwast in met wat losgeklopt ei, strooi de nigellazaadjes erover en bak in 25 tot 30 minuten mooi goudbruin.

 

Pin deze Vegetarische banketletter!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vegetarische banketletter pin

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close