Harira is een heerlijke en simpele Marokkaanse soep. De soep heeft een rijke en dikke consistentie, vergelijkbaar met een stoofpot. Het kent een heerlijke mix van smaken en de toevoeging van specerijen geeft het een karakteristieke geur en smaak. Je maakt dit gerecht heel makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes. Makkelijk, gezond, voedzaam en goedkoop. Wat wil je nog meer?
Vegetarische Harira
De belangrijkste ingrediënten in harira zijn linzen, kikkererwten, tomaten, uien, selderij, peterselie, koriander en specerijen, zoals kurkuma, komijn en kaneel. Dat laatste gebruik ik zelf vaker in de wintermaanden, dan in de zomer.
Het recept voor harira kan variëren van regio tot regio en van familie tot familie, dus er bestaan een hoop versies van dit heerlijke gerecht. Het is echter altijd een warme en hartige soep, die geliefd is om zijn smaak en voedzaamheid. Vaak wordt de soep gemaakt met vlees, zoals kalfs- of rundvlees, maar de vegetarische versie groeit in populariteit.
Marokkaanse Ramadan Soep
Harira staat ook wel bekend als Marokkaanse Ramadan Soep. Het is namelijk in die periode een super populaire maaltijd om de vast mee te breken tijdens de iftar, na het eten van de eerste dadel van de dag. De soep is heerlijk verwarmend, voedzaam en makkelijk in grotere hoeveelheden te maken. Door de vezels uit de linzen en kikkererwten is de soep lekker vullend en ontzettend gezond.
In Nederland wordt de soep ook steeds populairder buiten de Marokkaanse gemeenschap. In de supermarkt vind je tegenwoordig zelfs pakken en zakken met de soep, tja… Je kunt wel raden hoe die smaken, vergeleken met het echte werk.
Pin dit recept voor Vegetarische Harira
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Deze ga ik donder maken. Lijkt me heerlijk!
Ook al eens in de instant pot gemaakt?
Nog niet, maar dat gaat volgens mij prima. Ik zou voor 4 minuten HP gaan.