Vegetarische mini quiches met citroen crème fraîche

Heerlijke vegetarische mini quiches gevuld met koolrabi, shiitake en aardappel. Serveer ze met een heerlijke romige citroen crème fraîche. Dit recept bevat niet teveel ei, zodat de smaak van de groentes goed naar voren komt en je niet het idee hebt dat je een omelet aan het eten bent.

Deze mini quiches staan natuurlijk super leuk op tafel. Trakteer je gasten op een feestelijk borrelhapje of verwen ze met een uitgebreide (Kerst) brunch!

Vegetarische mini quiches

Vegetarische mini quiches

voor 12 mini quiches

1 rol bladerdeeg
300 gr aardappel
200 gr shiitake paddenstoelen
300 gr koolrabi
1 flinke teen knoflook (fijn gesneden)
1-2 takjes tijm
2 eieren
2 kleine handjes geraspte kaas

verse peterselie
1 potje crème fraîche
citroen

zout, peper en olie

overige benodigdheden: muffinpan + bakparels en bakpapier.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, vet de muffinpan heel licht in.
  2. Leg het bladerdeeg over de gaatjes van de muffinpan. Duw heel voorzichtig naar beneden en snijd het overtollige deeg af. Herhaal dit totdat alle gaatjes gevuld zijn. Het kan zijn dat je afgesneden stukjes weer bij elkaar moet kneden en moet uitrollen. Prik de bodem en zijkanten in met een vork, zo blijft het deeg mooi zitten straks.
  3. We gaan de vormpjes nu blind bakken. Leg in elk gaatje een stukje bakpapier en vul deze met een laagje bakparels. Bak dit 15 minuten in de oven.
  4. Schil en was de aardappelen en snijd in kleine blokjes van minder dan een centimeter. Zet onder water en kook met een snuf zout gaar. Giet af en laat droog stomen in een vergiet.
  5. Snijd de shiitake in kleine stukjes en doe hetzelfde met de koolrabi. Bak beiden zo’n 10 minuten in een klein beetje olie, tot de koolrabi gaar, maar nog wel stevig is. Na vijf minuten mag de knoflook en de tijm erbij.
  6. Klop de eieren los en schep met de groentes, aardappels en kaas voorzichtig door elkaar. Dit is misschien wat minder ei en kaas dan je gewend ben in een quiche, maar zo komen de groentes in dit recept goed naar voren. Vul je vormpjes met het mengsel.
  7. Bak dit nog 10 minuten in de oven.
  8. Meng de crème fraîche met de rasp van de schil van de (gewassen) citroen.
  9. Bestrooi de quiches met verse peterselie en serveer met de citroen crème fraîche.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten. 

 

Pin deze Vegetarische mini quiches!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

vega mini quiches pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close