Vegetarische quesadillas met verse salsa

Deel met vrienden en familie

Heerlijke vegetarische quesadillas, gevuld met zoete aardappel en zwarte bonen. De verse salsa maakt het helemaal af. Perfect als goed vullende lunch of als snelle avondmaaltijd. Koud zijn ze ook erg lekker, dus maak ze gerust vooraf klaar.

Met de naam Flying Foodie zal het geen verrassing zijn dat veel inspiratie voor de recepten komt van de reizen die gemaakt worden. Zo ook met deze vegetarische quesadillas met verse salsa. De inspiratie werd alleen niet opgedaan in Mexico of ergens in Zuid-Amerika, maar in Thailand op het prachtige eiland Koh Tao. We hebben het idee van The Factory Cafe, maar de kruiden aangepast naar onze eigen smaak.

Ingrediënten Vegetarische quesadillas

voor 2 quesadilla’s

250 – 300 gr zoete aardappel
4 medium wraps
4 – 6 eetlepels zwarte bonen
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chili
3 – 4 takjes tijm
50 gr geraspte kaas
snuf zoet

voor de salsa
8 – 10 mini tomaatjes
0.5 ui
0.5 teen knoflook
2 – 3 takjes koriander of peterselie
kneep limoensap
theelepel extra virgin olie
snuf zout
snuf chilli

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels, verwijder plekjes en snijd in kleine blokjes. Spoel schoon met water en kook de aardappeltjes tot ze gaar zijn in een laagje water met een snuf zout. Zal niet langer dan 3 minuten hoeven te koken. Giet de zoete aardappelblokjes af en laat even na stomen.
  2. Leg twee wraps klaar en verdeel hier de zoete aardappel over. Plet de aardappels met een vork.
  3. Sprenkel komijn en chili over de wraps en pluk de blaadjes van de tijm. Schep de zwarte bonen erbij en breng op smaak met een snuf zout.
  4. Rasp op elk quesadilla kaas, bij de ingrediënten staat 50 gr (25 gram per quesadilla), maar het is natuurlijk helemaal naar smaak aan te passen. Hoe meer kaas hoe zwaarder de maaltijd wordt. Dek af met de overige 2 wraps en druk een beetje aan.
  5. Bak de quesadillas in een droge koekenpan 2-3 minuten per kant. Problemen met omkeren? Plaats dan een bord bovenop de pan en keer hier de quesadilla op en laat hem daarna voorzichtig terug de pan in glijden.
  6. Terwijl de vegetarische quesadillas in de pan liggen, ga ik verder met de salsa. Was de mini-tomaatjes en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de kruiden en snijd deze fijn. Meng dit samen met limoensap, olie, zout en chili. Proef en pas naar smaak aan!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close