Vegetarische shaslicks van de BBQ

Deel met vrienden en familie

BBQ vooral een vleesfeestje? Nee joh, ook met groente is het heerlijk. Probeer deze vegetarische shaslicks eens op de BBQ! Groenten krijgen door het grillen meer smaak en het is natuurlijk een stuk gezonder!

Zodra het warme zomerweer weer terug is, begint het toch weer te kriebelen: lekker barbecuen. Sinds een jaar heb ik een elektrische barbecue. Die is super snel warm en maakt het daarmee mogelijk om zelfs na een werkdag nog even snel wat te grillen.

Ingrediënten Vegetarische shaslicks

voor vier shaslicks
0.5 paprika
0.5 courgette
4 grote (kastanje) champignons
1 voorgekookte maiskolf
2 flinke eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
snufje zout, chili en peper

Overige benodigdheden
4 spiesjes

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met een geperst teentje knoflook en wat zout, peper en chili. Chili voeg je toe naar smaak, als je echt niet van pittig houdt, laat het dan weg.
  2. Hak de maiskolf in vier stukken. Doe hetzelfde met de rode ui en courgette. Halveer de champignons en snijd de paprika in achten. Uiteraard heb je eerst alle groentes goed gewassen 😉
  3. Neem je spiesjes en spies er een champignon op, gevolgd door een partje ui, een stukje courgette, een plakje paprika, een stuk mais en weer een stuk paprika Tot slot sluiten we de rij af met nog een stukje champignon.
  4. Smeer de vegetarische shaslicks goed in met je knoflookolie en grill ze op de barbecue. Ongeveer 3 tot 5 minuten per kant, maar dit verschilt heel erg per barbecue en hoe warm hij is. Goed in de gaten houden dus!

Eet smakelijk! Wat voor vegetarische gerechten bereid jij graag op je barbecue?

Pin deze Vegetarische shaslicks!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
vegetarische shaslicks van de bbq

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close