Vegetarische Traybake Indiaas

Deel met vrienden en familie

Vegetarische Traybake Indiaas is een perfecte maaltijd als je snel en met weinig moeite iets lekkers op tafel wilt zetten. Heerlijk met aardappels, kikkererwten en tuinerwtjes. Makkelijk klaar in 30 minuten, ideaal voor een doordeweekse avond dus!

Vegetarische Indiase traybake

Je maakt deze Indiase traybake in een handomdraai. Gewoon alles op de de plaat en hoppa, zo de oven in schuiven. Heb je daarna je handen vrij, terwijl de oven al het werk doet. Ideaal!

Wil je iets meer vet in je maaltijd, voeg dan wat Griekse yoghurt, paneer of verse avocado toe. De paneer kun je meebakken met de aardappels, maar de yoghurt en avocado voeg je pas na de bereiding toe.

Voorgekookte aardapels

Het lekkerste bij deze vegetarische traybake, en eigenlijk altijd wel, is het om zelf je krieltjes voor te koken en te laten uitstomen, voordat je ze aan de traybake toevoegt. Alleen snap ik helemaal dat een traybake voor de meesten een gemaksmaaltijd is, en je dus geen zin hebt om zelf je aardappels te koken. Geen probleem, je kunt voor dit recept ook heel goed voorgegaarde aardappelpartjes uit de koeling of vriezer van de supermarkt nemen.

Vegetarische Traybake Indiaas

Vegetarische Traybake Indiaas is een perfecte maaltijd als je snel en met weinig moeite iets lekkers op tafel wilt zetten. Heerlijk met aardappels, kikkererwten en tuinerwtjes. Makkelijk klaar in 30 minuten, ideaal voor een doordeweekse avond dus!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 22 minuten
Totale tijd 32 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 200 kikkererwten uit blik, uitlekgewicht
  • 400 gr krieltjes voorgekookt
  • 1 rode ui in partjes
  • 150 gr erwten diepvries

Mangosaus

  • 200 gr mango
  • 1 theelepel sambal
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 bosje koriander

Kruidenmix

  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Was de kikkererwten en laat goed uitlekken, dep eventueel droog met een schone keukendoek. Doe in een schaal samen met de aardappels en de olie en schut goed door. Verdeel over de bakplaat. Meng de kruiden door elkaar en strooi deze mix erover, schud de plaat goed.
    200 kikkererwten, 400 gr krieltjes, 1 eetlepel olie, 1 theelepel kerriepoeder, 0.5 theelepel gemalen komijn, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 0.25 theelepel kurkuma, 1 snuf zwarte peper, 1 snuf zout
  • Verdeel de rode ui erover en plaats voor 20 minuten in de oven.
    1 rode ui
  • Pureer ondertussen de mango met de knoflook en sambal. Voeg naar smaak meer sambal toe.
    200 gr mango, 1 theelepel sambal, 0.5 teentje knoflook
  • Haal de plaat na 20 minuten uit de oven. Verdeel de diepvrieserwten over de plaat en plaats deze terug in de oven, tot de erwtjes ondooit zijn, zo'n 2 minuten.
    150 gr erwten
  • Snijd of pluk de koriander klein. Serveer de traybake samen met je mangosaus en verse koriander!
    1 bosje koriander
Auteur: Mariska
calorieën: 526kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Indiaas
Trefwoord: aardappel, kikkererwten, traybake, vegan, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 526kcal | Carbohydrates: 94g | Protein: 19g | Fat: 11g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.04g | Sodium: 27mg | Potassium: 1588mg | Fiber: 19g | Sugar: 27g | Vitamin A: 1762IU | Vitamin C: 112mg | Calcium: 123mg | Iron: 6mg

Pin dit recept voor de lekkerste Vegetarische Traybake Indiaas!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Vegetarische traybake indiaas

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close