Vegetarische voorgerechten voor Kerst!

kerstboomjes met mutsen
Vegetarische voorgerechten voor Kerst! Tijdens Kerst kiezen we massaal voor uitgebreide diners. Drie gangen lijken het minimum. Wil je het menu beginnen zonder vlees, dan hebben wij een aantal heerlijke vegetarische tips voor jullie!

Gevulde bladerdeegbakjes

Recept kerst voorgerecht Pasteibakjes Brie Honing Tijm
Wie is er nou niet gek op gevulde bladerdeegbakjes? Vaak denken we dan gelijk aan ragout, maar er zijn ook genoeg lekkere vullingen zonder vlees. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakje gevuld met warme brie, honing en tijm? Een andere lekkere combinatie is Camembert met cranberrycompote!

Gevulde tomaten

Gevulde tomaten met ricotta en aubergine
Er wordt wel eens gezegd dat tomaten het nieuwe vlees zijn… Daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar gevulde tomaten zijn wel heel erg lekker. Met een vegatarische vulling van ricotta en aubergines steel je de show!

Lekkere soepjes

Gele Courgette soep met pijnboompitten
Met soep kun je alle kanten op. Mijn favoriet is gele courgette soep met pijnboompitten. Door de toevoeging van de pijnboompitten in de soep maak je het geheel veel romiger.

Niet zo gek op courgette? Wat dacht je dan van een heerlijke pompoensoep of een bloemkoolsoep met gepofte knoflook?

Bruschetta’s

Bruschetta met geitenkaas tuinerwten munt
Bruschetta’s: ik ben er gek op! Ga voor de klassieke bruschetta met tomaat, of een luxere versie met gegrilde aubergine, of ga voor een lichtere versie met geitenkaas, tuinerwten en munt. Zelf ben ik fan van een bruschetta met gebakken champignons en tallegio kaas.

Gevulde champignons

Een klassieker die weer helemaal kan zijn de gevulde champignons. Deze zijn heel makkelijk te maken zonder vlees, bekijk dit recept maar eens.
Dat waren onze vegetarische voorgerechten voor Kerst. Heb jij nog goede ideeën? Deel ze dan gerust met ons, dat vinden wij alleen maar leuk! Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bekijk dan eens onze kerstrecepten, kerst toetjes of onze tips om vegetarisch te gourmetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *