Verrassend simpele romige tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar een super simpel recept voor romige tomatensoep, die binnen een handomdraai op tafel staat? Dan zit je hier helemaal goed! Weinig snijd werk en ook nog eens weinig afwas.

Romige tomatensoep
Dit recept is vrij basic. Experimenteer gerust en voeg wat meer kruiden toe bijvoorbeeld, of kaas en wat dacht je van gegrilde paprika? Als ik meer tijd heb vind ik het lekker om cherrytomaatjes te roosteren in de oven met olie, zout en hele teentjes knoflook, om deze vervolgens door de soep te pureren!

Mocht je het in huis hebben, dan kun je aan het einde ook nog verse kruiden toevoegen, zoals bijvoorbeeld basilicum, peterselie of bieslook. Doe dit dan wel nadat je de room hebt toegevoegd en de pan al van het vuur is. Dan behouden de kruiden hun verse, frisse karakter.

Romige tomatensoep met croutons

Ingrediënten Romige tomatensoep

1 sjalot
1 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
740 ml tomaten frito (of bijvoorbeeld gepureerde tomaten of passata, ik gebruik zelf graag frito)
350 ml water
300 ml room

olie, zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en je teentje knoflook fijn. Verwarm wat olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en paar minuten.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roer regelmatig door, tot de tomatenpuree heerlijk begint te geuren en een roestige, bruine kleur krijgt, ongeveer 5 minuten. Sla deze stap niet over, want dit zorgt juist voor een heerlijke diepe smaak aan de romige tomatensoep
  3. Voeg de knoflook toe en fruit dit nog een minuut mee.
  4. Voeg de tomaten frito toe, samen met het water. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Haal de pan van het vuur en schenk de room er bij. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra room als het van jou nog wel romiger mag.

Eet smakelijk! Als je (net als ik) gek bent op soep, dan hebben we nog veel meer soeprecepten voor je klaar staan!

Romige tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Feowyn says:

    Dit is mijn go-to tomatensoep recept voor in de vriezer, ik maak hem vegan door haverroom te gebruiken en ik mik er nog een hele plant verse basilicum doorheen. Maak over het algemeen een dubbele portie zodat ik een lekker soepje heb voor tijdens de lunch of als ik geen zin heb in koken. Geniale tip van het bakken van de tomatenpurree! Maakt echt verschil 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close