Heerlijk borrelhapje met ham en framboos

Jamon_rucola_framboos_vork
Heerlijk borrelhapje met ham en framboos. Sommige ingrediënten hebben zoveel smaak dat ze maar weinig bereiding en opsmuk nodig hebben. Vandaag heb ik een leuk recept voor jullie voor een heerlijk borrelhapje (of amuse).

De combinatie met framboos is niet zo vreemd als je misschien zult denken. Ham wordt wel vaker gecombineerd met fruit. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke combinatie van ham met meloen. Ook met vijgen is het een gouden combinatie. Het zacht zoetzure van de framboos past heerlijk bij het nootachtige van de rucola en het ziltige van de ham.

Een super makkelijk borrelhapje met een verrassend lekkere smaak. Doet het goed als amuse of als hapje bij een lekker glaasje wijn.
Voor dit recept heb ik zelf luchtgedroogde jamon extemadura gebruikt, maar je kan ook gemakkelijk Serrano- of Iberico ham gebruiken

Ingrediënten borrelhapje met ham

per vorkje:
halve plak Jamon
Paar blaadjes rucola
Een framboos
Extra virgin olijf olie

“Bereiding” per vorkje:

1. Neem je halve plak jamon en vouw deze een beetje op en prik deze op je vork.
2. Leg je blaadjes rucola op elkaar en prik de vork er doorheen.
3. Tenslotte gaat de framboos er op.
4. Net voor dat je het serveert is het lekker als je er nog een paar druppels extra virgin olijf olie overheen druppelt.

En klaar zijn je borrelhapjes met ham! Simpeler kan het bijna niet. In plaats van een vork kan je natuurlijk ook een prikkertje gebruiken of de rucola en de jamon om de framboos rollen en deze op een amuse lepel serveren.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *