Vers brood zonder kneden

Deel met vrienden en familie

Vers gebakken brood, wie houdt daar nou niet van? Helemaal als je het zelf hebt gemaakt. Alleen dat kneden is zoveel werk en gedoe! Dit recept doet wat het belooft: het levert je een brood zonder te kneden!

Brood zonder kneden

Sommigen hebben er geen tijd voor, anderen hebben er letterlijk de kracht niet voor: kneden. Voor veel mensen het meest vervelende aan het maken van een brood. Gelukkig zijn er ook manieren om een heerlijk brood te maken, zonder te hoeven kneden. Dit is een van die manieren.

Brood en dag van te voren maken

Het recept dat ik vandaag met jullie deel heeft helaas ook wel een nadeel. Het rijzen van het deeg duurt minimaal 18 uur. Zelf zie ik dit ook als voordeel, ik kan het namelijk mooi van tevoren maken. Dan hoef ik niet zo vroeg mijn bed uit en heb ik toch lekker vers brood in de ochtend. Want als ik iets lekker vind, dan is het wel uitslapen! Dat doe ik nog liever dan ‘s morgens lekker vers gebakken brood op peuzelen 😉

En oh ja, je hebt wel een grote metalen pan nodig, die in de oven kan, zoals een Creuset. Maar ook Ikea heeft een gietijzeren braadpan die in de oven kan! Het beste werkt het wel als de pan een stevige dikke bodem heeft. Let op dat de knop van je deksel niet van plastic is!

Recept brood zonder kneden

Vers brood zonder kneden

Vers gebakken brood, wie houdt daar nou niet van? Helemaal als je het zelf hebt gemaakt. Alleen dat kneden is zoveel werk en gedoe! Dit recept doet wat het belooft: het levert je een brood zonder te kneden!
Porties 1 brood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten

Kookgerei

 • Gietijzeren pan
 • Oven

Ingrediënten

 • 420 gr bloem plus extra
 • 1 theelepel gist gebruik een maatlepel
 • 400 ml water lauw warm
 • 1.5 theelepel zout gebruik een maatlepel

Instructies

 • Roer in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar. Je krijgt nu een plakkerig deeg, wat misschien een beetje te waterig lijkt. Dit klopt; dit is de bedoeling. Roer niet meer dan nodig is om alles door elkaar te mengen.
 • Dek de kom goed af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 18 uur (ik doe meestal 24 uur!) op kamertemperatuur rijzen. Zelf zet ik het deeg vaak in de buurt van de verwarming.
 • Bestuif je aanrecht met flink wat bloem en stort je deeg erop. Vouw het deeg één keer dubbel en maak er vervolgens een bol van door de zijkanten onder het deeg te duwen. 
 • Neem twee theedoeken en bestuif deze met bloem en leg het deeg er tussen, laat het zo nog eens twee uur rijzen. 
 • Plaats een stevige gietijzeren (braad)pan, met deksel, in de oven en verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
 • Haal de pan voorzichtig uit de oven en leg het brood erin. Plaats de pan terug in de oven en bak deze, met de deksel op de pan, 30 minuten. Verwijder de deksel en bak nog eens 15 a 20 minuten, zodat een mooie goudbruine korst ontstaat!
  Tadaa! Je eigen verse brood zonder kneden. Eet smakelijk! 
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch, ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: bakken, brood, oven

Pin dit recept om brood te maken zonder kneden!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

brood zonder kneden flying foodie

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt, heel handig recept, ook wel foolproof denk ik 😀

  1. Mariska Author says:

   Dit is een ideaal begin recept. Met normaal brood kan je het nog wel eens verpesten door te veel of te weinig te kneden, dat hoeft je bij dit recept niet te doen 😉

 2. Pauwels maurits says:

  Beste,mijn deeg is nog altijd lopend na 24u rijzen?is dat normaal want ik heb alles gedaan wat er opstaat.mvgt

  1. Mariska Author says:

   Hoi Pauwels, wat bedoel je precies met lopend? Het klopt dat het deeg niet heel stevig is na 24 uur, maar bij lopend denk ik zelf aan water dun? Klopt dat?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close