Vers gebakken brood, wie houdt daar nou niet van? Helemaal als je het zelf hebt gemaakt. Alleen dat kneden is zoveel werk en gedoe! Dit recept doet wat het belooft: het levert je een brood zonder te kneden!
Brood zonder kneden
Sommigen hebben er geen tijd voor, anderen hebben er letterlijk de kracht niet voor: kneden. Voor veel mensen het meest vervelende aan het maken van een brood. Gelukkig zijn er ook manieren om een heerlijk brood te maken, zonder te hoeven kneden. Dit is een van die manieren.
Brood en dag van te voren maken
Het recept dat ik vandaag met jullie deel heeft helaas ook wel een nadeel. Het rijzen van het deeg duurt minimaal 18 uur. Zelf zie ik dit ook als voordeel, ik kan het namelijk mooi van tevoren maken. Dan hoef ik niet zo vroeg mijn bed uit en heb ik toch lekker vers brood in de ochtend. Want als ik iets lekker vind, dan is het wel uitslapen! Dat doe ik nog liever dan ‘s morgens lekker vers gebakken brood op peuzelen 😉
En oh ja, je hebt wel een grote metalen pan nodig, die in de oven kan, zoals een Creuset. Maar ook Ikea heeft een gietijzeren braadpan die in de oven kan! Het beste werkt het wel als de pan een stevige dikke bodem heeft. Let op dat de knop van je deksel niet van plastic is!
Pin dit recept om brood te maken zonder kneden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ik heb nog nooit zelf brood gemaakt, heel handig recept, ook wel foolproof denk ik 😀
Dit is een ideaal begin recept. Met normaal brood kan je het nog wel eens verpesten door te veel of te weinig te kneden, dat hoeft je bij dit recept niet te doen 😉
Beste,mijn deeg is nog altijd lopend na 24u rijzen?is dat normaal want ik heb alles gedaan wat er opstaat.mvgt
Hoi Pauwels, wat bedoel je precies met lopend? Het klopt dat het deeg niet heel stevig is na 24 uur, maar bij lopend denk ik zelf aan water dun? Klopt dat?